Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Október végén kezdődik a MÁV ÁBE Biztosító pere

MTI, 2011. szeptember 20. - kedd 14:41
Címkék: biztosító
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fővárosi Bíróságon október 25-én kezdik tárgyalni a MÁV ÁBE Biztosítót érintő büntetőügyet.


A Fővárosi Bíróság közleménye szerint sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt indul büntetőügy dr. K. Bálint Gyula és társai ellen.

A közlemény szerint a Fővárosi Főügyészség vádiratának egyik vádpontja szerint dr. K. Bálint Gyula elsőrendű vádlott - a vádiratban részletezett tevékenységeivel - 887 millió 500 ezer forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV ÁBE-nek, amelyben Sz. Gyula másodrendű vádlott 780 millió 940 ezer forint, K. Melinda harmadrendű vádlott 24 millió 560 ezer forint vonatkozásában nyújtott segítséget.

A vádirat másik vádpontja szerint az elsőrendű vádlott 2008 áprilisában 666 millió forintot utalt át a MÁV ÁBE-től a fiktív cége részére, ahonnan saját, valamint a harmadrendű vádlott bankszámlájára küldte tovább az összeget. Ezen összeg kiutalásával a biztosítónál beállt a biztosítástechnikai tartalékhiány, amelyre tekintettel 2008. április 8-án a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a MÁV ÁBE kötelező gépjármű felelősség biztosítási tevékenységét felfüggesztette, majd 2008. augusztus 15-én visszavonta tevékenységi engedélyét.

Az ügyészség a vádlottakat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntettével, valamint különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. Az ügyben október 25-én lesz az első tárgyalási nap - írja közérdekű közleményében a Fővárosi Bíróság sajtó osztálya.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza