Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Október végén kezdődik a MÁV ÁBE Biztosító pere

MTI, 2011. szeptember 20. - kedd 14:41
Címkék: biztosító
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fővárosi Bíróságon október 25-én kezdik tárgyalni a MÁV ÁBE Biztosítót érintő büntetőügyet.


A Fővárosi Bíróság közleménye szerint sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt indul büntetőügy dr. K. Bálint Gyula és társai ellen.

A közlemény szerint a Fővárosi Főügyészség vádiratának egyik vádpontja szerint dr. K. Bálint Gyula elsőrendű vádlott - a vádiratban részletezett tevékenységeivel - 887 millió 500 ezer forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV ÁBE-nek, amelyben Sz. Gyula másodrendű vádlott 780 millió 940 ezer forint, K. Melinda harmadrendű vádlott 24 millió 560 ezer forint vonatkozásában nyújtott segítséget.

A vádirat másik vádpontja szerint az elsőrendű vádlott 2008 áprilisában 666 millió forintot utalt át a MÁV ÁBE-től a fiktív cége részére, ahonnan saját, valamint a harmadrendű vádlott bankszámlájára küldte tovább az összeget. Ezen összeg kiutalásával a biztosítónál beállt a biztosítástechnikai tartalékhiány, amelyre tekintettel 2008. április 8-án a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a MÁV ÁBE kötelező gépjármű felelősség biztosítási tevékenységét felfüggesztette, majd 2008. augusztus 15-én visszavonta tevékenységi engedélyét.

Az ügyészség a vádlottakat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntettével, valamint különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. Az ügyben október 25-én lesz az első tárgyalási nap - írja közérdekű közleményében a Fővárosi Bíróság sajtó osztálya.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza