Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hatalmas bírság jár a lejárt EÜ-dobozért

MTI, 2011. szeptember 21. - szerda 09:01
Címkék: Szerbia,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Októbertől 5000-től 600 000 dinárig (14 ezer-1,7 millió forint) terjedő pénzbírság szabható ki azon szerbiai járművezetőkre, akik nem szerzik be és nem tartják járművükben az új előírásoknak megfelelő elsősegélycsomagot.


A rendelkezés egyéves halasztást követően hétfőn lépett hatályba, de a hatóságok október 1-ig még nem büntetnek. Ebben az időszakban a közlekedési rendőrök csak ellenőrzik, hogy megvan-e az új csomag, és amennyiben nincs, a járművezetők egyelőre figyelmeztetésben részesülnek. Október 1-től azonban már súlyos következményei lehetnek, ha az autósoknál és motorosoknál nincs ott a szerbiai gyógyszerészeti és gyógyászati segédeszközöket forgalmazó ügynökség által jóváhagyott új egységcsomag.

A csomagok ára az elárusítóhelytől függően változó, de átlagosan kétezer dinár. Az elsősegélycsomagot a jövőben ötévente cserélni kell, ha hiányzik, vagy nem megfelelő, akkor a járművezetők 5000 dinárral, a jogi személyek pedig 60 ezertől 600 ezer dinárig terjedő bírsággal sújthatók. Ha a csomagban levő valamely gyógyászati kellék szavatossága lejárt, a vezetőnek ezt újra kell cserélnie. A motorkerékpárosok új egységcsomagja 12 tételből, míg a személygépkocsikban, teherjárművekben és autóbuszokban levő csomagoké 18 tételből áll. A járművezetők hét kijelölt cég termékei közül választhatnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés