Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hatalmas bírság jár a lejárt EÜ-dobozért

MTI, 2011. szeptember 21. - szerda 09:01
Címkék: Szerbia,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Októbertől 5000-től 600 000 dinárig (14 ezer-1,7 millió forint) terjedő pénzbírság szabható ki azon szerbiai járművezetőkre, akik nem szerzik be és nem tartják járművükben az új előírásoknak megfelelő elsősegélycsomagot.


A rendelkezés egyéves halasztást követően hétfőn lépett hatályba, de a hatóságok október 1-ig még nem büntetnek. Ebben az időszakban a közlekedési rendőrök csak ellenőrzik, hogy megvan-e az új csomag, és amennyiben nincs, a járművezetők egyelőre figyelmeztetésben részesülnek. Október 1-től azonban már súlyos következményei lehetnek, ha az autósoknál és motorosoknál nincs ott a szerbiai gyógyszerészeti és gyógyászati segédeszközöket forgalmazó ügynökség által jóváhagyott új egységcsomag.

A csomagok ára az elárusítóhelytől függően változó, de átlagosan kétezer dinár. Az elsősegélycsomagot a jövőben ötévente cserélni kell, ha hiányzik, vagy nem megfelelő, akkor a járművezetők 5000 dinárral, a jogi személyek pedig 60 ezertől 600 ezer dinárig terjedő bírsággal sújthatók. Ha a csomagban levő valamely gyógyászati kellék szavatossága lejárt, a vezetőnek ezt újra kell cserélnie. A motorkerékpárosok új egységcsomagja 12 tételből, míg a személygépkocsikban, teherjárművekben és autóbuszokban levő csomagoké 18 tételből áll. A járművezetők hét kijelölt cég termékei közül választhatnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza