Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hatalmas bírság jár a lejárt EÜ-dobozért

MTI, 2011. szeptember 21. - szerda 09:01
Címkék: Szerbia,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Októbertől 5000-től 600 000 dinárig (14 ezer-1,7 millió forint) terjedő pénzbírság szabható ki azon szerbiai járművezetőkre, akik nem szerzik be és nem tartják járművükben az új előírásoknak megfelelő elsősegélycsomagot.


A rendelkezés egyéves halasztást követően hétfőn lépett hatályba, de a hatóságok október 1-ig még nem büntetnek. Ebben az időszakban a közlekedési rendőrök csak ellenőrzik, hogy megvan-e az új csomag, és amennyiben nincs, a járművezetők egyelőre figyelmeztetésben részesülnek. Október 1-től azonban már súlyos következményei lehetnek, ha az autósoknál és motorosoknál nincs ott a szerbiai gyógyszerészeti és gyógyászati segédeszközöket forgalmazó ügynökség által jóváhagyott új egységcsomag.

A csomagok ára az elárusítóhelytől függően változó, de átlagosan kétezer dinár. Az elsősegélycsomagot a jövőben ötévente cserélni kell, ha hiányzik, vagy nem megfelelő, akkor a járművezetők 5000 dinárral, a jogi személyek pedig 60 ezertől 600 ezer dinárig terjedő bírsággal sújthatók. Ha a csomagban levő valamely gyógyászati kellék szavatossága lejárt, a vezetőnek ezt újra kell cserélnie. A motorkerékpárosok új egységcsomagja 12 tételből, míg a személygépkocsikban, teherjárművekben és autóbuszokban levő csomagoké 18 tételből áll. A járművezetők hét kijelölt cég termékei közül választhatnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kámán Roland, 2018. január 20.

Tisztelt Hölygyem /uram!Engemet is zaklat folyamatosan ez az Eos Kft!Most már bíróságra adta sz...

Behajtó cégek és a család

servillo, 2018. január 19.


Hitel ajánlat arány 2. 3% - a nagyon sürgős

Helló Hölgyem/Uram szüksé...

Telefonok a szervizben

James Roland, 2018. január 18.

James Roland vagyok. Néhány hónappal ezelőtt a cégem nagy veszteséget szenvedett. A rossz hite...

Gyógyulni alternatívan

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés