Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Robotra cserélték a reptérbuszt Londonban

MTI, 2011. szeptember 19. - hétfő 10:21
Címkék: repülés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Lézer vezérelte, automata, ultrakönnyű személyszállító rendszert helyeztek forgalomba a hét végén a londoni Heathrow repülőtéren.


A vezetőnélküli járművek négy személyt képesek szállítani a repülőtér fő épülete és a parkoló között. Az új rendszer 60 százalékkal csökkenti a business osztály parkolójába való eljutás idejét. A futurisztikus jellegű, ultrakönnyű személyszállító 40 kilométer/óra sebességgel közlekedik kötött sínpályán. Nincs menetrendje, az utas maga választja meg hová tart. Lézerérzékelőket használ, amikor eljuttatja az utasokat és csomagjaikat a 3,8 kilométer hosszú úton.

http://www.ultraprt.com/heathrow/

A személyszállító gyártója, az ULTra cég szerint a 30 millió fontba került fejlesztés évente ötszázezer utas szállítására képes és ötvenezer busz utat vált ki.

A brit fejlesztésű rendszert április óta tesztelték a repülőtéren 60 évig tartó fejlesztés nyomán. Az ötletet ugyanis már az 1950-es években megálmodták, ám csak azután vált valóra, hogy az ULTra elnöke, az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA egykori mérnöke, Martin Lowson felkarolta az ötletet, amikor az 1990-es években a Bristoli Egyetemen oktatott.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Dobbs, 2018. május 23.

Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Dobbs Finance and Mortgages Limit...

Telefonok a szervizben

Mehmet Hakan, 2018. május 22.

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős köl...

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

Trust Fund, 2018. május 22.

Voltál már keresni, hogy hová kölcsönt kapj 3% -os diszkontrátával? nem tudott hitelt szerezn...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés