Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

November 30-ig pontosíthatják adataikat a volt pénztártagok

MTI, 2011. szeptember 19. - hétfő 16:51
Címkék: MNYP, hozam, PSZÁF
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megjelent a Magyar Közlönyben hétfőn az a kormányrendelet-módosítás, amely lehetővé teszi, hogy azok a volt magán-nyugdíjpénztári tagok is hozzájuthassanak tagi kifizetésükhöz, akiknek a pénze a pontatlan adatok miatt visszaérkezett a magánnyugdíjpénztárakhoz.


Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott szeptember 2-án jelentette be, hogy meghosszabbítják a reálhozamok kifizetésének határidejét. A volt pénztártagoknak a hatályos jogszabály szerint augusztus 31-ig kellett kézhez kapniuk a reálhozamot.

A mostani módosítás úgy rendelkezik, hogy a volt pénztártagok az át nem vett és a magánnyugdíjpénztárhoz visszaérkezett összegek esetében november 30-ig megjelölhetik azt a bankszámlaszámot vagy címet, amelyre a tagi kifizetés összegének átutalását, kiutalását kérik. A kasszáknak a kérelem kézhezvételét követő 8 munkanapon belül intézkedniük kell az összeg kiutalásáról.

Ha a volt tag november 30-ig nem kéri a tagi kifizetés összegének kiutalását, átutalását, a magánnyugdíjpénztárnak legkésőbb december 20-ig át kell utalnia a hozzá visszaérkezett összeget a Nyugdíjbiztosítási Alapnak, annak érdekében, hogy jóváírják a volt tag társadalombiztosítási rendszerben létrejövő egyéni számláján.

Ha a pénztárhoz visszaérkezett tagi kifizetés összegét a kassza már átutalta az alapnak, köteles 8 munkanapon visszaigényelni tőle. Az alap 8 munkanapon belül köteles a visszaigényelt összeget a magánnyugdíjpénztár számlájára átutalni, a kassza pedig 8 munkanappal a visszaigényelt összeg jóváírása után köteles intézkedni a visszalépő tagi kifizetés kiutalásáról. (A kasszáknak a hozzájuk visszaérkezett összeget legkésőbb november 20-ig át kellett utalniuk a Nyugdíjbiztosítási Alaphoz.)

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés