Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Autómentes nap Rákosmentén

MTI, 2011. szeptember 15. - csütörtök 09:01
Címkék: Európai Mobilitási Hét
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az alternatív közlekedést népszerűsítő, kulturális programokkal tarkított Európai Autómentes Napot rendeznek a főváros XVII. kerületében szombaton. A rendezvény ideje alatt lezárják a Ferihegyi út kétszer két sávos szakaszát a rákoskeresztúri városközpontban.


Riz Levente, Rákosmente fideszes polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ötödik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó egész napos programot. "Rákosmentén modern kertvárost építünk, ahol nagy hangsúlyt helyezünk a környezettudatos életforma népszerűsítésére" - mondta a városrész vezetője.

Közlése szerint ennek jegyében készült el az elmúlt két évben a főváros kerületei között 11 kilométer kerékpárút, 200 kerékpártároló, 5 P+R parkoló, több mint 400 férőhellyel. "A rendezvénnyel szeretnénk az emberek figyelmét felhívni arra: az autón kívül is van élet, érdemes a közösségi közlekedést vagy a kerékpárt választani" - tette hozzá.

A családi programon részt vesznek egyebek mellett a közlekedési társaságok, a rendőrség, a helyi civil szervezetek, egyházak; gyermekprogramok, kerékpáros ügyességi pályák, ingyenes szervizsátor is várja az érdeklődőket.

A rendezvény ideje alatt lezárják a Ferihegyi út kétszer két sávos szakaszát a rákoskeresztúri városközpontban, elterelik az autós és buszforgalmat, és a területet teljes egészében a gyalogosok, kerékpárosok "vehetik birtokba". A polgármester további helyszínként említette a rákoshegyi vasútállomást, ahol a MÁV járműveit, motoros és kézi hajtányokat lehet kipróbálni.

A két helyszín között ingyenes, gumikerekű kisvonat közlekedik, a városrész lakóit pedig kerületi körjáratként üzemelő Ikarus nosztalgiabusz szállítja a városközpontba.

A rendezvényen előadóként fellép a Bojtorján, Varga Miklós, Riz Levente rockzenekara, ahol Abaházi Csaba (ex Sing-Sing) énekel; az este a United együttes és Tóth Gabi koncertjével zárul.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

miert nem!, 2011. szeptember 17. - szombat 14:37

Miért nem irták oda a idöpontot hogy mikor jár??

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés