Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Autómentes nap Rákosmentén

MTI, 2011. szeptember 15. - csütörtök 09:01
Címkék: Európai Mobilitási Hét
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az alternatív közlekedést népszerűsítő, kulturális programokkal tarkított Európai Autómentes Napot rendeznek a főváros XVII. kerületében szombaton. A rendezvény ideje alatt lezárják a Ferihegyi út kétszer két sávos szakaszát a rákoskeresztúri városközpontban.


Riz Levente, Rákosmente fideszes polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ötödik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó egész napos programot. "Rákosmentén modern kertvárost építünk, ahol nagy hangsúlyt helyezünk a környezettudatos életforma népszerűsítésére" - mondta a városrész vezetője.

Közlése szerint ennek jegyében készült el az elmúlt két évben a főváros kerületei között 11 kilométer kerékpárút, 200 kerékpártároló, 5 P+R parkoló, több mint 400 férőhellyel. "A rendezvénnyel szeretnénk az emberek figyelmét felhívni arra: az autón kívül is van élet, érdemes a közösségi közlekedést vagy a kerékpárt választani" - tette hozzá.

A családi programon részt vesznek egyebek mellett a közlekedési társaságok, a rendőrség, a helyi civil szervezetek, egyházak; gyermekprogramok, kerékpáros ügyességi pályák, ingyenes szervizsátor is várja az érdeklődőket.

A rendezvény ideje alatt lezárják a Ferihegyi út kétszer két sávos szakaszát a rákoskeresztúri városközpontban, elterelik az autós és buszforgalmat, és a területet teljes egészében a gyalogosok, kerékpárosok "vehetik birtokba". A polgármester további helyszínként említette a rákoshegyi vasútállomást, ahol a MÁV járműveit, motoros és kézi hajtányokat lehet kipróbálni.

A két helyszín között ingyenes, gumikerekű kisvonat közlekedik, a városrész lakóit pedig kerületi körjáratként üzemelő Ikarus nosztalgiabusz szállítja a városközpontba.

A rendezvényen előadóként fellép a Bojtorján, Varga Miklós, Riz Levente rockzenekara, ahol Abaházi Csaba (ex Sing-Sing) énekel; az este a United együttes és Tóth Gabi koncertjével zárul.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

miert nem!, 2011. szeptember 17. - szombat 14:37

Miért nem irták oda a idöpontot hogy mikor jár??

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza