Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Európában fogy a legtöbb alkohol

MTI, 2011. szeptember 15. - csütörtök 11:01
Címkék: alkohol, fogyasztás, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az európaiak isszák a világon a legtöbb alkoholt egy főre számítva az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint.


A WHO-nak az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban rendezett regionális konferenciáján ismertetett összefoglaló szerint Európában személyenként 9,24 liter alkohol fogy el évente. "A felnőttek több mint 20 százaléka ittasodik le többé-kevésbé rendszeresen" - vált ismertté.

Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója akciótervet jelentett be Bakuban az alkoholfogyasztás mérséklésére. "Az országok pontosan tudatában vannak annak, hogy milyen árat és károkat követel az alkohol" - fogalmazott.

mti

Az általános irányzat szerint a szeszesital-fogyasztás az elmúlt 15 évben visszaszorult a földrész nyugati részén, ellenben emelkedett a keleti felében.

A WHO átfogó képet kíván nyújtani a problémáról az 53 európai országnak, emellett bevált koncepcióval igyekszik szolgálni az alkohollal összefüggő károk csökkentésében.

A fogyasztás visszaszorítására a szervezet többek között alkoholadó bevezetését, az árusítóhelyek számának és a nyitvatartási időnek a mérséklését, a korhatárt és a közlekedésben megengedett véralkoholszintet szabályozó előírások szigorítását ajánlja.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sajal, 2017. december 14.

köszönöm az embereimet Sajal és magyar állampolgár vagyok, korábban szenvedtem hitelt tekintv...

Telefonok a szervizben

Aaron Richard, 2017. december 14.

Ön üzletember vagy politikus, zenész, diák és gazdag, erős és híres ember. Csatlakozz az Ill...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Ryan Jeremy, 2017. december 14.

Ryan Jeremy név vagyok. Éljenek az Egyesült Államokban, szeretném használni ezt a médiát, ho...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés