Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Energia Szabadegyetem indul Szegeden

MTI, 2011. szeptember 14. - szerda 10:21
Címkék: energetika,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az energetikával kapcsolatos társadalmi és tudományos kérdéseibe avatják be az érdeklődőket neves szakemberek a Szegedi Tudományegyetem természettudományi és informatikai kara által szervezett, Energia Szabadegyetem címet viselő előadássorozaton, amely pénteken kezdődik a Tisza-parti városban.


Az SZTE Kiss Árpád tantermében péntek délutánonként sorra kerülő előadások hallgatósága átfogó és hiteles képet kaphat az energiaforrásokról, azok felhasználásáról, illetve a szegedi egyetemen e témakörben folyó kutatásokról.

Szalai Tamás, a kar közkapcsolati titkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az első előadáson Hannus István egyetemi tanár az energiaforrások történetéről, a velük kapcsolatos gondokról és a lehetséges alternatívákról beszél majd. A professzor szerint az energiahordozók története azt mutatja, hogy a ma még legnagyobb mennyiségben használt fosszilis energiahordozók - szén, kőolaj, földgáz - csak egy epizódot jelentenek az emberiség életében, de a kimerülő és környezetszennyező energiaforrások helyet keresett alternatívák, az atomenergia és a megújuló energiaforrások alkalmazása sem problémamentes.

A szabadegyetem tucatnyi előadásán szó esik majd a biomassza eredetű energiahordozók technológiai és társadalmi kérdéseiről, a geotermikus energia hasznosításáról, a fosszilis energiahordozók keletkezéséről. Szabó Gábor akadémikus a földgázban és egyéb energiahordozókban előforduló szennyeződések méréséről tart előadást, de a szakemberektől hallhatnak majd az érdeklődők az atomenergia jelenéről és jövőjéről, a hidrogéngazdaság lehetőségei és a biogáz-technológiáról is.

Több előadás is szól az energiafelhasználásról a köz- és lakóépületekben, sőt a hallgatóság megismerheti az egyetemen megvalósított energetikai beruházásokat is, az egyik decemberi előadáson pedig a napenergia-hasznosítás területén folyó nanotechnológiai kutatásokat mutatja be Hernádi Klára dékán.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Patricia Martins, 2018. január 16.

A nevem Patricia Martins, egyedülálló anyám, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyo...

Közműtartozás, részletre

Patricia Martins, 2018. január 16.

A nevem Patricia Martins, egyedülálló anyám, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyo...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

AnnMaryT, 2018. január 15.

Startaprón hirdettem egy telefont...Aztán jöttek a furcsaságok.Kanadai,de nigériai nagybácsina...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés