Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Okos mérő segít a távhőköltségek csökkentésében

MTI, 2011. szeptember 13. - kedd 10:21
Címkék: távhő, mérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentősen csökkenthető a távhő költsége a Cardware nevű magyar cég által fejlesztett és gyártott vízmérő és a hőfelhasználást mérő rendszereivel és költségmegosztó eszközeivel - írja a Világgazdaság keddi számában.


Vajda Gabriella ügyvezető igazgató és fő tulajdonos a cikkben beszámol arról, hogy a negyedik generációs eszközzel 20-ról 5 százalékra csökkenthető a társasházakban a fő- és alvízmérő által mért, senki által fel nem használt, de a közös költségben megfizetett úgynevezett maradványvíz mennyisége.

Az ügyvezető példaként egy 385 lakásos házat említett, ahol 2008-ban a maradványvíz költsége 2,8 millió forint volt, a vízmérő-távleolvasó rendszer bevezetésével pedig 0,6 millió forintra csökkent. Az ilyen okos mérő úgynevezett M2M (machine to machine) rendszerben működik, azaz az eszközök közvetlenül maguk között kommunikálva továbbítják, dolgozzák fel és értékelik az adatokat.

A másik eszközzel a lakástulajdonos az otthoni internetes felületen folyamatosan figyelemmel tudja kísérni a lakása hőmérsékletet helyiségenként is, s látja, mikor lép át pazarló sávba. A társaság tapasztalatai szerint ez takarékosságra serkenti a tulajdonosokat, és ezzel átlagosan 18 százalékkal csökkenhet a távhőszolgáltatás költsége.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza