Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Környezetvédelmi családi nap Nyíregyházán

MTI, 2011. szeptember 12. - hétfő 11:41
Címkék: környezetvédelem, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Környezetvédelmi családi napot rendeznek szombaton Nyíregyházán, ahol a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és helyes gyakorlatára hívják fel a helyiek figyelmét.


A 120 ezer lakosú szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen az idén márciusban teljessé vált a szelektív háztartási hulladékgyűjtés, miután a korábban kimaradt 11 városrészben is megteremtették annak feltételeit. A település önkormányzata a tízezer érintett háztartásnak 60 millió forintos költségből vásárolta meg és térítésmentesen osztotta ki az úgynevezett biokukát, amelyekbe az újrahasznosítható szerves anyagok kerülnek - tájékoztattak a szervezők.

A biohulladékot - amelyet hetente szállítanak el a több mint húszezer nyíregyházi háztartásból - egy komposztálótelepre viszik. Az előállított komposztot a város zöldterületein használják fel, a növények tápanyag-utánpótlásához.

-

A településen külön gyűjtik a papír-, valamint a műanyag- és a fém csomagolási hulladékot, illetve az italos kartondobozokat is. A hasznosítható hulladékok különválogatására szolgáló zsákokat a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. ingyen juttatja el az családokhoz, illetve a gyűjtőszigeteken azok elhelyezhetők, de leadhatók a hulladékudvarban is.

Nyíregyháza orosi városrészének határában eurós uniós támogatással év végéig épül meg a korszerű hulladék-lerakó, amelynek első cellája már fogadja a szemetet a környék településeiről. A beruházás része annak a 9,5 milliárd forint értékű fejlesztési programnak, amelyből Kisvárdán és Nagyecseden már kiépült a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek megfelelő térségi lerakó.

A beruházás második ütemének megvalósítására, a teljes regionális hulladékhasznosítási rendszer kialakítására, valamint a bezárt, korszerűtlen korábbi telepek rekultivációjára, 7 milliárdos projektet nyújtottak be.

Hajzerné Hajnal Tünde, a hulladékgazdálkodási kft. sajtóreferense a Szelektív szombat elnevezésű rendezvényről elmondta: a környezetvédelmi családi napon vetélkedőt tartanak családonként egy felnőtt és egy gyermek részvételével, s legjobbakat értékes díjakkal jutalmazzák. Sport- és játékszerutalványokat kapnak azok az iskolák és óvodák is, akik a legtöbb családot szervezik a rendezvényre.

Kulturális program is várja az érdeklődőket, fellép a Gombóc és Nap Együttes, a MeLounge Zenekar, és koncertet ad Balázs Fecó is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza