Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Környezetvédelmi családi nap Nyíregyházán

MTI, 2011. szeptember 12. - hétfő 11:41
Címkék: környezetvédelem, Nyíregyháza
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Környezetvédelmi családi napot rendeznek szombaton Nyíregyházán, ahol a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és helyes gyakorlatára hívják fel a helyiek figyelmét.


A 120 ezer lakosú szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen az idén márciusban teljessé vált a szelektív háztartási hulladékgyűjtés, miután a korábban kimaradt 11 városrészben is megteremtették annak feltételeit. A település önkormányzata a tízezer érintett háztartásnak 60 millió forintos költségből vásárolta meg és térítésmentesen osztotta ki az úgynevezett biokukát, amelyekbe az újrahasznosítható szerves anyagok kerülnek - tájékoztattak a szervezők.

A biohulladékot - amelyet hetente szállítanak el a több mint húszezer nyíregyházi háztartásból - egy komposztálótelepre viszik. Az előállított komposztot a város zöldterületein használják fel, a növények tápanyag-utánpótlásához.

-

A településen külön gyűjtik a papír-, valamint a műanyag- és a fém csomagolási hulladékot, illetve az italos kartondobozokat is. A hasznosítható hulladékok különválogatására szolgáló zsákokat a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. ingyen juttatja el az családokhoz, illetve a gyűjtőszigeteken azok elhelyezhetők, de leadhatók a hulladékudvarban is.

Nyíregyháza orosi városrészének határában eurós uniós támogatással év végéig épül meg a korszerű hulladék-lerakó, amelynek első cellája már fogadja a szemetet a környék településeiről. A beruházás része annak a 9,5 milliárd forint értékű fejlesztési programnak, amelyből Kisvárdán és Nagyecseden már kiépült a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek megfelelő térségi lerakó.

A beruházás második ütemének megvalósítására, a teljes regionális hulladékhasznosítási rendszer kialakítására, valamint a bezárt, korszerűtlen korábbi telepek rekultivációjára, 7 milliárdos projektet nyújtottak be.

Hajzerné Hajnal Tünde, a hulladékgazdálkodási kft. sajtóreferense a Szelektív szombat elnevezésű rendezvényről elmondta: a környezetvédelmi családi napon vetélkedőt tartanak családonként egy felnőtt és egy gyermek részvételével, s legjobbakat értékes díjakkal jutalmazzák. Sport- és játékszerutalványokat kapnak azok az iskolák és óvodák is, akik a legtöbb családot szervezik a rendezvényre.

Kulturális program is várja az érdeklődőket, fellép a Gombóc és Nap Együttes, a MeLounge Zenekar, és koncertet ad Balázs Fecó is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

Mr. Richard Cosmos, 2019. március 17.

Meleg Üdvözlet az Ön számára, szükség van-e bármilyen 2% -os kamatlábra? Ha igen, lépjen k...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés