Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Minden második felhasználó illegálisan szerez szoftvert

HENT, 2011. szeptember 08. - csütörtök 15:21
Címkék: PC, BSA, szoftver
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A BSA harminckét országra kiterjedő felmérése szerint a számítógépet használók 47 százaléka mindig vagy többnyire illegálisan szerzi be a készülékére telepített szoftvereket.


A világ legnagyobb szoftvergyártóit tömörítő Business Software Alliance megbízásából készült felmérés során 32 országban összesen 15 ezer PC használót kérdeztek meg szoftverbeszerzési szokásairól. Az Ipsos Public Affairs által lekérdezett vizsgálat eredményei szerint a megkérdezett felhasználók közel fele (47%) mindig vagy többnyire az illegális utat választja, vagyis kalózszoftvert tölt le, esetleg egyetlen géphez vásárol licence-t, miközben a programot több készüléken is használja.

A kutatás szerint a kalózkodó felhasználók aránya a fejlődő régiókban a legmagasabb. Kínában, ahol évente a legtöbb új számítógépet értékesítik, a felhasználók 42 százaléka mindig, 44 százaléka legtöbbször illegálisan használja a telepített szoftvereket, azaz a megkérdezettek 86 százaléka kalózkodik. Hasonló a mutató Nigériában is, ahol a kalózok aránya eléri a 81 százalékot. Vietnámban 70, Malajzia, Thaiföld, Indonézia, Szaúd-Arábia és Mexikó országaiban 60 százaléknál is többen kalózkodnak. A mindig vagy többnyire illegális forrást választók összesített aránya Dél-Afrika (21%), Németország (21%), Franciaország (26%), Kanada (27%), India (28%), Japán (29%) és Svédország (29%) felhasználói körében a legalacsonyabb.

A BSA hivatalos blogján olvasható közlemény rámutat, a tipikus kalóz egy 18-34 év közötti kínai férfi, aki kevesebb, mint 100 alkalmazottat foglalkoztató cégnél dolgozik, és aki számítógépet használ a munkájához. Attitűdjét és viselkedését tekintve ellentmondásos személyiség: elméletben támogatja a szellemitulajdon-védelmét, a gyakorlatban viszont az illegális hozzáférést választja, többnyire azért, mert nincs tisztában vele, mi a törvényes és mi nem az. A tipikus kalózra környezete is hatással van, úgy gondolja, a kalózkodás az általános magatartás mód, és hisz abban, hogy a jogsértőket nem fogják elkapni.

Forrás: HENT

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza