Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kényszerzár alatt a fiataloknak cigit eladó bolt

MTI, 2011. szeptember 07. - szerda 16:41
Címkék: cigaretta, alkohol
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tíz napra bezáratott egy szolnoki élelmiszerüzletet a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, miután a boltban több alkalommal szolgáltak ki fiatalkorú vásárlókat szeszesitallal és dohányáruval - közölte a megyei kormányhivatal sajtófőnöke.


A Szolnok belvárosában lévő, éjjel-nappali élelmiszerboltot üzemeltető vállalkozást korábban már fogyasztóvédelmi bírsággal sújtották, ám ez nem bizonyult kellő visszatartó erőnek - indokolta a döntést Korim Éva.

Mint mondta, folyamatosan érkeztek bejelentések, jelzések arról, hogy az üzletben rendszeresen kiszolgálnak 18 éven aluliakat szeszesitallal és dohányáruval. A bolt ráadásul számos, a fiatalkorúak által kedvelt és gyakran látogatott szórakozóhely közelében van, és az iskolások közlekedési útvonalába esik.

A fentiek alapján a törvény által megfogalmazott cél, vagyis a fiatalkorúak egészségének védelme érdekében a felügyelőség szükségesnek tartotta a szigorúbb fellépést - tette hozzá a sajtófőnök.

A megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége januártól augusztus végéig 60 éjszakai szórakozóhelyet ellenőrzött, és ennek során 19 üzletben állapított meg kisebb-nagyobb hiányosságot. A próbavásárlások során például három esetben fordult elő, hogy fiatalkorúakat szolgáltak ki szeszesitallal és dohányáruval, de kirívó eset csak az érintett szolnoki élelmiszerüzletben fordult elő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ryan Jeremy, 2017. december 14.

köszönöm az embereimet a pénzügyi válságban, és szüksége van egy kölcsönt a számlák ki...

Telefonok a szervizben

amerisave, 2017. december 13.

Ha sürgős hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldásához, 3000 és 80 millió dollár k...

A gyóntatófülke nem szauna

REMY.CREDIT, 2017. december 11.

XMAS HITEL IS MOST MÓDOSan alacsony áron 1% {REMY.CREDIT111@gmail.com}

Szüksége v...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés