Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Századelős hangulat a Szekszárdi Szüreti Napokon

MTI, 2011. szeptember 06. - kedd 16:01
Címkék: szüret
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint harminc szekszárdi, tolnai borászat kínálja borait a szeptember 15-től 18-ig tartó, VII. Szekszárdi Szüreti Napokon, amelyen félszáz kulturális és szórakoztató program várja az érdeklődőket.


A hagyományosan a Béla király téren felállítandó borudvarban 31 szekszárdi borászat és a tolnai borvidék két pincészete, valamint két pálinkaház mutatkozik be - mondta a rendezvényt ismertető keddi sajtótájékoztatón Herrné Szabadi Judit, a Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az idei borudvar vendége a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter lesz, amely elsősorban fehér borokat mutat be a régióból, színesítve a szekszárdi vörös boros kínálatot - tette hozzá.

Mit mondta, a rozék, egy-kétéves vörös és fehér borok mellett a csúcsborok közé tartozó cuvée-ket, bikavéreket, nemzetközi díjakat nyert szekszárdi borokat is meg lehet majd kóstolni.

A szüreti napokat több, borhoz kapcsolódó kulturális program kíséri; az érdeklődőket a borvidék hét borásza és egy pálinkaház borszemináriumokon avatja be a borkészítés titkaiba, és kiválasztják az idei Balassi-kard borseregszemle-győztes borát is, amely ezúttal egy szekszárdi kadarka lesz.

A szekszárdi borról kell reklámfilmet készíteniük a Digi 24 - Film Maraton rövidfilmes játék résztvevőinek; a programot nyolcadik alkalommal ismét Szekszárdon rendezik meg. A verseny eredményhirdetése előtt, szeptember 18-án este a Garay téren vetítik le a tolnai megyeszékhelyről készülő háromdimenziós filmet, amelynek forgatása a napokban kezdődött el.

Matókné Kapási Júlia, a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Ház igazgatója elmondta: a Magna Cum Laude együttes, az új Muzsikásként emlegetett Pál István Szalonna és bandája és a 100 tagú cigányzenekar koncertje mellett amatőr együttesek sora szórakoztatja a közönséget, és öt helyszínen hat képzőművészeti kiállítás rendeznek. Az 1920-as évek hagyományait idéző felvonuláson várhatóan kétezren vesznek részt.

A szüreti napokra - amely a Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint a Dél-Dunántúl második legismertebb idegenforgalmi rendezvénye - naponta tízezer embert várnak - mondta a művelődési ház igazgatója.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza