Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Századelős hangulat a Szekszárdi Szüreti Napokon

MTI, 2011. szeptember 06. - kedd 16:01
Címkék: szüret
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint harminc szekszárdi, tolnai borászat kínálja borait a szeptember 15-től 18-ig tartó, VII. Szekszárdi Szüreti Napokon, amelyen félszáz kulturális és szórakoztató program várja az érdeklődőket.


A hagyományosan a Béla király téren felállítandó borudvarban 31 szekszárdi borászat és a tolnai borvidék két pincészete, valamint két pálinkaház mutatkozik be - mondta a rendezvényt ismertető keddi sajtótájékoztatón Herrné Szabadi Judit, a Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az idei borudvar vendége a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter lesz, amely elsősorban fehér borokat mutat be a régióból, színesítve a szekszárdi vörös boros kínálatot - tette hozzá.

Mit mondta, a rozék, egy-kétéves vörös és fehér borok mellett a csúcsborok közé tartozó cuvée-ket, bikavéreket, nemzetközi díjakat nyert szekszárdi borokat is meg lehet majd kóstolni.

A szüreti napokat több, borhoz kapcsolódó kulturális program kíséri; az érdeklődőket a borvidék hét borásza és egy pálinkaház borszemináriumokon avatja be a borkészítés titkaiba, és kiválasztják az idei Balassi-kard borseregszemle-győztes borát is, amely ezúttal egy szekszárdi kadarka lesz.

A szekszárdi borról kell reklámfilmet készíteniük a Digi 24 - Film Maraton rövidfilmes játék résztvevőinek; a programot nyolcadik alkalommal ismét Szekszárdon rendezik meg. A verseny eredményhirdetése előtt, szeptember 18-án este a Garay téren vetítik le a tolnai megyeszékhelyről készülő háromdimenziós filmet, amelynek forgatása a napokban kezdődött el.

Matókné Kapási Júlia, a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Ház igazgatója elmondta: a Magna Cum Laude együttes, az új Muzsikásként emlegetett Pál István Szalonna és bandája és a 100 tagú cigányzenekar koncertje mellett amatőr együttesek sora szórakoztatja a közönséget, és öt helyszínen hat képzőművészeti kiállítás rendeznek. Az 1920-as évek hagyományait idéző felvonuláson várhatóan kétezren vesznek részt.

A szüreti napokra - amely a Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint a Dél-Dunántúl második legismertebb idegenforgalmi rendezvénye - naponta tízezer embert várnak - mondta a művelődési ház igazgatója.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza