Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Játszótereket ellenőriz az NFH

MTI, 2011. szeptember 06. - kedd 10:51
Címkék: NFH, játszótér, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A következő hetekben a fővárosi óvodák játszótereit ellenőrzi majd a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) - közölte a hatóság.


Közleményük szerint a hatóság célja meggyőződni arról, hogy az óvodákban található kültéri játékok, kiegészítő eszközök megfelelnek-e a szabványokban és egyéb biztonságossági előírásokban, jogszabályokban meghatározott követelményeknek; felmérik az eszközök állapotát is.

Az esetlegesen tapasztalt hiányosságok esetén a hatóság munkatársai felhívják az intézmény figyelmét azok orvoslására. Ezen kívül a felmérés külön figyelmet szentel majd az ilyen eszközök tekintetében előírt dokumentációra is - tudatta az NFH, amely egyébként nemrégiben fejezte be az üzletekben található játszótéri eszközök ellenőrzését. A hatóság 58 kereskedelmi egységben összesen 2 ezer 247 játszótéri eszközt ellenőrzött, és 389 esetben emelt kifogást.

-

A már telepített játszótéri eszközök és üzemeltetőik körében összesen 333 közterületen található, jellemzően önkormányzati tulajdonban és üzemeltetésben lévő játszóteret is ellenőriztek. A vizsgált több mint kétezer telepített eszköz közel felénél tárt fel valamilyen hiányosságot, melyek általában a megfelelőségi tanúsítvány, a karbantartási és ellenőrzési terv, valamint a nyilvántartás hiánya, illetve a kétévenként kötelező vizsgálat elmulasztása voltak - olvasható a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. szeptember 06. - kedd 17:35

Ezek az UNIÓS játszóterek is ahhoz a szabályrengeteghez tartoznak amik / bár a játékok igen szépek és bizonyára valamivel biztonságosabbak is mint társaik/ arra szolgálnak,hogy az ország nem létező valutáját segítség ellopni. Egy ilyen játék minimum tízmillió forint és persze valutáért lehet csak megvenni.Ja és persze kötelező bár nincs rá pénze az önkormányzatnak.Én még az ügyes kezű apukák és anyukák által gyártott játékokon nőttem fel,sőt még mi is gyártottunk pl.: hintát vagy faházikót az óvodába ahova a leányaim jártak és ugyan olyan jól tudtak vele játszani.Persze a felnőtt felügyelők /óvónők vagy az ott lévő szülők / azért vannak,hogy figyeljenek és akkor nincs belőle baleset.Láss csodát fel is nőttünk így. Ha valamire nincs pénz akkor azt nem kellene erőltetni , az UNIÓ seggét nyalni,hanem addig nyújtózkodni amíg a takaró ér.Persze már látom is a balesetveszély miatt sopánkodók hadát,de elhihetik,hogy a mi időnkben sem volt több baleset mint most pedig azok a játékok sokszor 30-40 évesek is voltak,a tízmilliós fa csodák pedig jó ha tíz évet kibírnak.Persze az állapotukat át kellett nézni és pl.: a kötélzetet cserélni,de ezért volt a gondnok bácsi aki képes volt erre.Valószínű,hogy a csodajátékoknál sem bír ki száz évet a kötélzet.

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza