Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ökolábnyom mérés a Millenárison

MTI, 2011. szeptember 05. - hétfő 09:01
Címkék: környezetszennyezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bárki megmérheti ökológiai lábnyomát, aki szeptember 10-én részt vesz a Millenárison a National Geographic "családi szűrőnapján".


A mérésben résztvevők megtudhatják, hogy életvitelük alapján mekkora darabot foglalnak el a Földből.

Az ingyenes szűrésre a National Geographic ökonapján kerül sor. Aki megméreti ökolábnyomát, az megtudhatja, hogy mennyivel többet használ fel a Föld erőforrásaiból, mint amennyi átlagosan egy személynek "járna" - olvasható a magazin közleményében.

"A tudósok adatai szerint annyira nagy lábon élünk, hogy kétszer ekkora bolygón is alig férnénk el. Gyakorlatilag letapossuk a világot - fogalmaz a folyóirat közleménye. - Ha a Föld minden más lakója a magyar átlagnak megfelelő színvonalon élne, akkor sem hely, sem zöld, sem energia, sem levegő nem lenne elég."

A magazin szerkesztősége a budapesti Deák téren már bemutatta azt a 6 méter széles és 10 méter hosszú óriáslábnyomot, amely az átlagos életmód okozta túlzott környezeti terhelést szemlélteti. A "nagy szembesítés" felvezető programján több magyar híresség és médiaszemélyiség is vállalta a megméretést. Közülük a legkisebb nyomot az ismert meteorológusnak, Németh Lajosnak mérték, aki életvitele alapján ökológiai szempontból 4-6 hektár közötti területet "foglal el" a Földön.

A szombati ökotársasjátékon bemutatják, hogyan hagyhat kisebb lábnyomot az ember: lesz tájékoztató a szelektív gyűjtésről, nagy vállalatok mutatják be környezetbarát technológiáikat, és számos egyéb ötlettel is segítik a szervezők a környezettudatos gondolkodást.

A nap programjairól és az ott megrendezésre kerülő konferenciák tartalmáról a magazin honlapja nyújt tájékoztatást.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés