Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ökolábnyom mérés a Millenárison

MTI, 2011. szeptember 05. - hétfő 09:01
Címkék: környezetszennyezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bárki megmérheti ökológiai lábnyomát, aki szeptember 10-én részt vesz a Millenárison a National Geographic "családi szűrőnapján".


A mérésben résztvevők megtudhatják, hogy életvitelük alapján mekkora darabot foglalnak el a Földből.

Az ingyenes szűrésre a National Geographic ökonapján kerül sor. Aki megméreti ökolábnyomát, az megtudhatja, hogy mennyivel többet használ fel a Föld erőforrásaiból, mint amennyi átlagosan egy személynek "járna" - olvasható a magazin közleményében.

"A tudósok adatai szerint annyira nagy lábon élünk, hogy kétszer ekkora bolygón is alig férnénk el. Gyakorlatilag letapossuk a világot - fogalmaz a folyóirat közleménye. - Ha a Föld minden más lakója a magyar átlagnak megfelelő színvonalon élne, akkor sem hely, sem zöld, sem energia, sem levegő nem lenne elég."

A magazin szerkesztősége a budapesti Deák téren már bemutatta azt a 6 méter széles és 10 méter hosszú óriáslábnyomot, amely az átlagos életmód okozta túlzott környezeti terhelést szemlélteti. A "nagy szembesítés" felvezető programján több magyar híresség és médiaszemélyiség is vállalta a megméretést. Közülük a legkisebb nyomot az ismert meteorológusnak, Németh Lajosnak mérték, aki életvitele alapján ökológiai szempontból 4-6 hektár közötti területet "foglal el" a Földön.

A szombati ökotársasjátékon bemutatják, hogyan hagyhat kisebb lábnyomot az ember: lesz tájékoztató a szelektív gyűjtésről, nagy vállalatok mutatják be környezetbarát technológiáikat, és számos egyéb ötlettel is segítik a szervezők a környezettudatos gondolkodást.

A nap programjairól és az ott megrendezésre kerülő konferenciák tartalmáról a magazin honlapja nyújt tájékoztatást.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés