Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tudatos vásárló fesztivál Székesfehérváron

MTI, 2011. szeptember 02. - péntek 16:21
Címkék: vásárlás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A helyi élelmiszerekre, kézművestermékekre hívják fel a figyelmet szombaton Székesfehérváron a Tudatos vásárló fesztiválon.


Silye Zoltán, a programsorozat helyi szervezőjének, a Fúzió Egyesület elnökének tájékoztatása szerint a Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Fúzió Egyesület által szervezett egész napos programsorozat keretében mintegy húsz termelő és kézműves kínálja majd a portékáit, köztük gyümölcsszörpöket, mézet, gyümölcsöt, zöldséget, gyógynövénykészítményeket, kecskesajtot, friss süteményt, pékárut, füstölt húst.

Lesz sajtkészítési- és gasztronómiai bemutató, figyelemmel kísérhetik a résztvevők a hulladékból előállított ékszerek készítésének folyamatát, és megnézhetik a hulladékból varrt ruhák bemutatóját.

A rendezvény keretében koncerteket tartanak, a gyerekek pedig kincskereső játékkal, ólomkatona-öntéssel szórakozhatnak.

A székesfehérvári fesztivál egyike annak a három nagyvárosban megrendezett programnak, amelyeket európai uniós pályázati forrásból valósított meg a nonprofit, közhasznú szervezetként működő Tudatos Vásárlók Egyesülete egy-egy helyi szervezettel közösen.

A sort a székesfehérvári fesztivál nyitja meg, szeptember 4-én pedig Győrben, majd szeptember 24-én Esztergomban tartanak hasonló rendezvényt.

Miután a fogyasztók figyelme mind inkább ráirányul a helyi termékekre, megnőtt az azokat forgalmazók száma.

Ezt bizonyítja a Fúzió Egyesület felmérése is. A civil szervezet Székesfehérváron és 30 kilométeres körzetében felkutatta és a zoldterkep.hu weboldalon megjelentette a helyi termékeket árusító üzleteket.

Mint kiderült, a térségben egyebek között 14, helyi élelmiszert árusító bolt, 5 ökobolt, 2 kávézó, teázó, valamint 18 javítóműhely és 26 kulturális értéket képviselő hely van.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés