Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tudatos vásárló fesztivál Székesfehérváron

MTI, 2011. szeptember 02. - péntek 16:21
Címkék: vásárlás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A helyi élelmiszerekre, kézművestermékekre hívják fel a figyelmet szombaton Székesfehérváron a Tudatos vásárló fesztiválon.


Silye Zoltán, a programsorozat helyi szervezőjének, a Fúzió Egyesület elnökének tájékoztatása szerint a Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Fúzió Egyesület által szervezett egész napos programsorozat keretében mintegy húsz termelő és kézműves kínálja majd a portékáit, köztük gyümölcsszörpöket, mézet, gyümölcsöt, zöldséget, gyógynövénykészítményeket, kecskesajtot, friss süteményt, pékárut, füstölt húst.

Lesz sajtkészítési- és gasztronómiai bemutató, figyelemmel kísérhetik a résztvevők a hulladékból előállított ékszerek készítésének folyamatát, és megnézhetik a hulladékból varrt ruhák bemutatóját.

A rendezvény keretében koncerteket tartanak, a gyerekek pedig kincskereső játékkal, ólomkatona-öntéssel szórakozhatnak.

A székesfehérvári fesztivál egyike annak a három nagyvárosban megrendezett programnak, amelyeket európai uniós pályázati forrásból valósított meg a nonprofit, közhasznú szervezetként működő Tudatos Vásárlók Egyesülete egy-egy helyi szervezettel közösen.

A sort a székesfehérvári fesztivál nyitja meg, szeptember 4-én pedig Győrben, majd szeptember 24-én Esztergomban tartanak hasonló rendezvényt.

Miután a fogyasztók figyelme mind inkább ráirányul a helyi termékekre, megnőtt az azokat forgalmazók száma.

Ezt bizonyítja a Fúzió Egyesület felmérése is. A civil szervezet Székesfehérváron és 30 kilométeres körzetében felkutatta és a zoldterkep.hu weboldalon megjelentette a helyi termékeket árusító üzleteket.

Mint kiderült, a térségben egyebek között 14, helyi élelmiszert árusító bolt, 5 ökobolt, 2 kávézó, teázó, valamint 18 javítóműhely és 26 kulturális értéket képviselő hely van.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza