Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Idén már nem lesz termékrendelet

MTI, 2011. szeptember 02. - péntek 09:01
Címkék: magyar, termék,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A legjobb esetben is csak jövő év elején léphet életbe az a rendelet, amelyben a Vidékfejlesztési Minisztérium azt szabályozná, hogy mely élelmiszerekre kerülhet rá a magyar termék kategória - írja a pénteki Magyar Nemzet.


Bár a Vidékfejlesztési Minisztérium már a nyár elején bejelentette, hogy elkészült a magyar termék-rendelet, a Magyar Nemzet információi szerint a szabályozás tervezete mind a mai napig a Miniszterelnökségen van. Vagyis a korábbi sajtóhírekkel ellentétben azt Magyarország nem küldte el az Európai Uniónak jóváhagyásra, tehát még az is feltételezhető, hogy az új jogszabályt a legjobb esetben is csak jövő év elején hirdethetik ki.

A napilap úgy tudja, hogy a rendelettel kapcsolatos késlekedés nem véletlen, ugyanis miként a korábbi verzióval, úgy a mostanival kapcsolatban is ugyanaz a gond léphetett fel, nevezetesen, hogy nem csak egyetlen definíciót alkalmaznak arra, milyen élelmiszert nevezhetnek magyarnak. A legutolsó változat értelmében a tárca szakértői magyar és hazai terméket is megkülönböztetnének, ami sokak szerint fogalomzavart okozhat, vagyis kétségbe vonja magának a rendeletnek az értelmét. A napilap emlékeztet, hogy a szaktárca első körben egy "száz százalékban magyar" és "magyar" elnevezésekkel operáló rendeletet készített elő, amit később kénytelenek voltak átdolgozni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza