Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Magyar termelői piacot nyitottak Budapesten

MTI, 2011. szeptember 01. - csütörtök 15:11
Címkék: Budapest, piac
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyar termelői piacot nyitottak meg szerdán Budapesten, a X. kerületi Liget téren, ahol kizárólag magyar gazdák által termelt és feldolgozott termékeket árusítanak.


Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a megnyitó beszédében kiemelte a magyar agrártermékek értékeit, és közölte, hogy továbbra is segítik ezek piacra jutását. Hangsúlyozta, hogy a piac megnyitása is mutatja a magyar őstermelők megújulási képességét. A tárca a szabályozással és pályázatokkal segíti a magyar mezőgazdasági termelőket és feldolgozókat - mondta a miniszter. Az MTI kérdésére az ünnepség után közölte, hogy tárcaközi egyeztetésen van már az a rendelettervezet, amely meghatározza, hogy mi minősül magyar agrárterméknek.

A református és a görög katolikus egyház képviselői által felszentelt és megáldott magyar termelői piacot a Magyar Piac Szövetkezet szervezte meg. Konrád Istvánné, a szervezet elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a piacot egy vállalkozás működteti és a bérleti díj nagyon "korrekt", havi 60 ezer forint elárusítóhelyenként. Azt nem ellenőrzik, hogy valóban magyar termékeket árusítanak-e, hiszen - magyarázta Konrád Istvánné - maguk a termelők hozzák a piacra az árut.

Az MTI által megkérdezett egyik árus, egy vidéki pékség tulajdonosa első üzletét nyitotta Budapesten és ezt a piacot "baráti invitálásra" választotta elárusító helynek. Egy hentesüzlet birtokosa pedig a kedvező helyszínt jelölte meg a választás fő szempontjaként és kevésbé a bérleti díjat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Máté Nikolett, 2011. szeptember 02. - péntek 09:02

T. Hölgyem/Uram! Azt szeretném megtudni, hogy áfonya található-e ezen a piacon, és ha igen, mennyibe kerül 1 kg.? Köszönettel: Máté Nikolett.

Kommentek

Mária Ádám , 2018. december 10.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Szabó Tamás, 2018. december 09.

Tisztelt Ügyvéd Úr. Érdeklődnék egy konkrét esetben. 2003 ban aláírtam egy közmű fejleszt...

Kötelező-e a közmű-hozzájárulás?

Luis Roland, 2018. december 08.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés