Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elindult a hogyankell.hu

MTI, 2011. augusztus 31. - szerda 12:31
Címkék: internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elindult a Hogyankell.hu online közösség által szerkesztett enciklopédia, a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek külföldön már számos sikeres példája működik, köztük a 2005-ben indult Wikihow.com.


Az új magyar "enciklopédiában" jelenleg 22 témakörben lehet hasznos tanácsokat találni az élet legkülönbözőbb területeiről. A Hogyankell.hu működése és koncepciója a Wikipédiához hasonló: az oldalt egy online közösség tagjai szerkesztik és fejlesztik adott minta alapján, így könnyen átlátható, egységes formátumot alakítanak ki - adta hírül közleményben az oldalt létrehozó szervezet.

"A Hogyankell.hu eredetileg egy kis- és középvállalkozásoknak szóló projektként indult, mert szerettük volna a szakmai konferenciákon elhangzott előadásainkat és marketingtémájú szakcikkeinket áttekinthető formában, ingyenesen hozzáférhetővé tenni. Azonban pár hónappal később a koncepció kiszabadult a kezünkből, egyre több, más témakörbe tartozó cikk született, így a Hogyankell.hu az élet minden területére kiterjedő praktikus tanácsok gyűjtőhelyévé vált" - mondta el Kolma Kornél, az oldal feltöltését megkezdő SAKKOM Interaktív PR ügynökség ügyvezetője.

A Wikipédiától abban különbözik a portál, hogy nemcsak fogalommagyarázatokkal találkozhatnak az olvasók, hanem egyes témakörök és problémák részletes kifejtését is megismerhetik és a témához kapcsolódó videókat is megnézhetik. A cikkek szerkeszthetők, bővíthetők és új témakörök kidolgozására is van lehetőség. A cikkek hitelességét a Wikipédia-szerű működés, vagyis a közösségi szerkesztés segíti.

Külföldön a mintaként szolgáló Wikihow.com oldal ma már több mint százezer témában nyújt segítséget az internetezőknek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nora Smith, 2018. augusztus 17.

Szüksége van egy kényelmes kölcsön az Ön elégedettségére? Kínálunk megfizethető hitel 2%...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2018. augusztus 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Menekülés a UPC-től

alicia-mitchelleinvestorcfunds@hotmail.com, 2018. augusztus 16.

Jó nap,
   Szüksége van egy kölcsönnek a tartozás megszilárdítására? Szüksége v...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés