Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elindult a hogyankell.hu

MTI, 2011. augusztus 31. - szerda 12:31
Címkék: internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elindult a Hogyankell.hu online közösség által szerkesztett enciklopédia, a Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek külföldön már számos sikeres példája működik, köztük a 2005-ben indult Wikihow.com.


Az új magyar "enciklopédiában" jelenleg 22 témakörben lehet hasznos tanácsokat találni az élet legkülönbözőbb területeiről. A Hogyankell.hu működése és koncepciója a Wikipédiához hasonló: az oldalt egy online közösség tagjai szerkesztik és fejlesztik adott minta alapján, így könnyen átlátható, egységes formátumot alakítanak ki - adta hírül közleményben az oldalt létrehozó szervezet.

"A Hogyankell.hu eredetileg egy kis- és középvállalkozásoknak szóló projektként indult, mert szerettük volna a szakmai konferenciákon elhangzott előadásainkat és marketingtémájú szakcikkeinket áttekinthető formában, ingyenesen hozzáférhetővé tenni. Azonban pár hónappal később a koncepció kiszabadult a kezünkből, egyre több, más témakörbe tartozó cikk született, így a Hogyankell.hu az élet minden területére kiterjedő praktikus tanácsok gyűjtőhelyévé vált" - mondta el Kolma Kornél, az oldal feltöltését megkezdő SAKKOM Interaktív PR ügynökség ügyvezetője.

A Wikipédiától abban különbözik a portál, hogy nemcsak fogalommagyarázatokkal találkozhatnak az olvasók, hanem egyes témakörök és problémák részletes kifejtését is megismerhetik és a témához kapcsolódó videókat is megnézhetik. A cikkek szerkeszthetők, bővíthetők és új témakörök kidolgozására is van lehetőség. A cikkek hitelességét a Wikipédia-szerű működés, vagyis a közösségi szerkesztés segíti.

Külföldön a mintaként szolgáló Wikihow.com oldal ma már több mint százezer témában nyújt segítséget az internetezőknek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés