Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elvi gyorsulás a Telenor mobilinternet-hálózatán

MTI, 2011. augusztus 30. - kedd 13:31
Címkék: Telenor, mobilnet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Telenor Magyarország hálózatfejlesztése révén Budapesten és környékén 637 bázisállomás átállításával elérhetővé vált a másodpercenként 42 megabit - a korábbi átlagnál hatszor gyorsabb sebességű - elvi maximális letöltési internetkapcsolat.


Christopher Laska, a cég vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón mondta el, a hálózat országos kiépítése a Dunántúlon folytatódik, s az összesen mintegy hatezer állomás cseréjével járó munkálatok befejezését követően minden olyan városban elérhető lesz ez a névleges maximális letöltési sebesség, ahol harmadik generációs (3G) hálózat van.

A hálózat fizikai cseréje az idén januárban kezdődött, míg az eszközök szállítására vonatkozó szerződést tavaly nyáron kötötte a Telenor a kínai ZTE-vel.

A szerződés listaáron 200 millió euró értékű, de a nemzetközi tapasztalatok szerint az új eszközökből 20-80 százalékos kedvezményt is ad a szállító.

A fejlesztés során az állomások kapacitása is megkétszereződik: a továbbiakban több ügyfél egyidejű, jobb minőségű és stabilabb kiszolgálására lesznek alkalmasak. A hálózat 500 új bázisállomással bővül, amelyek hozzájárulnak a beltéri lefedettség javulásához is.

A vezérigazgató elmondta, a Telenor az idén nemcsak hálózatát fejleszti, hanem teljes üzlethálózatát is átalakítja. A teljes értékesítési, 230 üzletet érintő, partnerek és beszállítók támogatásával végzett fejlesztés során a legújabb digitális megoldásokat alkalmazzák: a termékfalaknál például kipróbálhatók és összehasonlíthatók lesznek a bekapcsolt készülékek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés