Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új piaca van Zalaegerszegnek

MTI, 2011. augusztus 26. - péntek 11:51
Címkék: piac,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Közösségi és kulturális szerepet is szánnak Zalaegerszegen az európai uniós támogatással újjáépített, részben fedett piactérnek, amelyet pénteken adtak át.


Gyutai Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) pályázatán elnyert támogatással a város 1 milliárd 557 millió forintból indította el városrehabilitációs programját. Ennek első ütemeként elkészült a belváros átépítése, a második szakaszban pedig 161,5 millió forintos ráfordítással újjáépítették a piacteret.

A munkálatok keretében korszerűsítették a közvilágítást, 3780 négyzetméter felületen térburkolatot fektettek le, több mint 600 négyzetméteren pedig lefedték a piac területét. A kivitelezés az ütemtervekhez képest kissé elhúzódott, mert 567 négyzetméteres részen régészeti feltárás zajlott, egykor ezen a területen állt ugyanis az egerszegi vár. Délnyugati bástyájának alaprajzát a térburkolatban díszkövekkel rakták ki.

Az eredeti tervektől eltérően mégsem valósult meg a piac alá tervezett mélygarázs, a magas talajvízszint miatt ugyanis csak költséges technológiával tudták volna ezt megépíteni. A mélygarázs helyett a közeli Budai Nagy Antal utcában 67 új felszíni parkolóhelyet alakítottak ki.

A polgármester hozzátette: az újjáépített zalaegerszegi piac nemcsak a környéken termelt élelmiszerek árusítását szolgálja, de közösségi és kulturális funkciót is kap. A tér déli részén ligetes, ülőpados területet alakítottak ki, rendezvények esetén pedig színpadot is felállítanak.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a NYDRFT és egyben a Zala Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: bölcs és belátó döntés volt elhagyni a költséges és az általában nehezen megtérülő beruházások közé tartozó mélygarázs építését.

Beszélt arról is, hogy számos zalai település belvárosában folynak most is a rehabilitációs munkálatok. A zalaegerszegi átalakítások révén néhány éven belül végre egységes, szép városközpont alakulhat ki.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés