Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új piaca van Zalaegerszegnek

MTI, 2011. augusztus 26. - péntek 11:51
Címkék: piac,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Közösségi és kulturális szerepet is szánnak Zalaegerszegen az európai uniós támogatással újjáépített, részben fedett piactérnek, amelyet pénteken adtak át.


Gyutai Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) pályázatán elnyert támogatással a város 1 milliárd 557 millió forintból indította el városrehabilitációs programját. Ennek első ütemeként elkészült a belváros átépítése, a második szakaszban pedig 161,5 millió forintos ráfordítással újjáépítették a piacteret.

A munkálatok keretében korszerűsítették a közvilágítást, 3780 négyzetméter felületen térburkolatot fektettek le, több mint 600 négyzetméteren pedig lefedték a piac területét. A kivitelezés az ütemtervekhez képest kissé elhúzódott, mert 567 négyzetméteres részen régészeti feltárás zajlott, egykor ezen a területen állt ugyanis az egerszegi vár. Délnyugati bástyájának alaprajzát a térburkolatban díszkövekkel rakták ki.

Az eredeti tervektől eltérően mégsem valósult meg a piac alá tervezett mélygarázs, a magas talajvízszint miatt ugyanis csak költséges technológiával tudták volna ezt megépíteni. A mélygarázs helyett a közeli Budai Nagy Antal utcában 67 új felszíni parkolóhelyet alakítottak ki.

A polgármester hozzátette: az újjáépített zalaegerszegi piac nemcsak a környéken termelt élelmiszerek árusítását szolgálja, de közösségi és kulturális funkciót is kap. A tér déli részén ligetes, ülőpados területet alakítottak ki, rendezvények esetén pedig színpadot is felállítanak.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a NYDRFT és egyben a Zala Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: bölcs és belátó döntés volt elhagyni a költséges és az általában nehezen megtérülő beruházások közé tartozó mélygarázs építését.

Beszélt arról is, hogy számos zalai település belvárosában folynak most is a rehabilitációs munkálatok. A zalaegerszegi átalakítások révén néhány éven belül végre egységes, szép városközpont alakulhat ki.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mrs Bertha, 2018. április 19.

Helló, ez a PATRICIA BERTHA LOAN COMPANY. Ebben a Társaságban élethű lehetőségeket adunk köl...

Telefonok a szervizben

pisti, 2018. április 18.

Ma költöztünk az alábbi céggel:http://koltoztetunk.com/


...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Saja János, 2018. április 14.

Üdv! Hát engem is megtaláltak! :-)
Startaprón hirdettem. Gyanús lett a kuncsaft!
...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés