Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Saját közterület-felügyelete lesz az I. kerületnek

MTI, 2011. augusztus 26. - péntek 13:21
Címkék: közterület
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Önálló közterület-felügyelet létrehozásáról döntött Budapest I. kerületének képviselőtestülete csütörtöki ülésén.


Budavár polgármestere szerint már több alkalommal felmerült a szervezet létrehozásának gondolata, emellett pedig a kerületi lakosok is többször jelezték, hogy nem érzik elég hatékonynak az eddigi megoldást.

Nagy Gábor Tamás indítványában jelezte: több szempontból is ideális lenne, ha 2012. január 1-jétől önálló közterület-felügyelete lenne a városrésznek, mivel idén november 26-tól a budai Váron kívüli parkolás-üzemeltetést az önkormányzatnak kell megoldania.

A polgármester indoklása szerint számos közérdekű bejelentés foglalkozott a közterület rendjével, a fokozott ellenőrzés igényével, egyebek mellett a graffitik, hajléktalanokkal kapcsolatos problémák, köztisztasági szabálysértések kapcsán.

A 15 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadott határozat szerint a kerület saját működési körébe vonja a jelenleg a Fővárosi Közterület-felügyelet által működtetett szolgálatot, a polgármester pedig tárgyalásokat kezd a fővárosi önkormányzattal, illetve annak társaságával a feladatok átvállalása kapcsán.

Ilyen feladat lehet a többi között a közterületek jogszerű használatának ellenőrzése, az épített és természeti környezet védelme, tiltott helyeken a dohányzás szankcionálása, vagy a közterületen tárolt üzemképtelen járművekkel kapcsolatos intézkedés.

A városrész vezetőjének a kerületi felügyelet létrehozásával kapcsolatos rendeleti, költségvetési és egyéb döntési javaslatokat a képviselőtestület szeptemberi ülésére kell elkészítenie.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés