Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jól vizsgázott a Sziget az ÁNTSZ szerint

MTI, 2011. augusztus 26. - péntek 09:11
Címkék: Sziget, ÁNTSZ
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csak kisebb közegészségügyi hiányosságokat találtak a hatóságok az augusztusi Sziget Fesztiválon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken.


Az illetékes szervek az óbudai Hajógyári Szigeten folyamatosan ellenőrizték az élelmiszerárusok higiénés helyzetét, a hulladék kezelését, a szennyvíz gyűjtését és kezelését, valamint a személyi higiénét. Mindezekkel összefüggésben augusztus 8-15. között 181 ellenőrzést végeztek, amelyek során csak kisebb hiányosságokat tártak fel.

A közlemény szerint a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve területileg illetékes intézetének munkatársai az előzőekkel együtt összesen 206 ellenőrzést tartottak. Rendkívüli esemény nem történt, élelmiszer eredetű megbetegedést, illetve járványügyi eseményt nem jelentettek.

Az ÁNTSZ emlékeztetett, hogy a Sziget szervezői ideiglenes vízhálózatot építettek ki. Abból, még a rendezvény nyitása előtt, összesen 57 pontról vettek mintát, a vizsgálatok minden esetben negatív eredménnyel zárultak. Az illemhelyek és mosdók higiénés ellenőrzése során viszont egy esetben találtak olyan hiányosságot, amely miatt eljárást kellett indítani.

Az egészségügyi ellátásról a fesztiválon 17 orvos, illetve műszakonként nyolc szakápoló gondoskodott, továbbá ötvennégy elsősegélynyújtó, valamint motoros mentőegység is besegített. A fekvőbeteg-ellátásban öt kórház vett részt. A rendezvény alatt 2400-an szorultak orvosi ellátásra, közülük 85 embert szállítottak mentővel kórházba további vizsgálatra. "Az egészségügyért felelős szervezők is megfelelő ellátást biztosítottak" - állapította meg az ÁNTSZ.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés