Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átnevezésre készül a Sole-Mizo

MTI, 2011. augusztus 25. - csütörtök 09:31
Címkék: tej,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elkövetkező hónapokban több Sole elnevezésű termékét Mizo márkanév alatt hozza forgalomba a Sole-Mizo Zrt., a márkák közötti átcsoportosítástól forgalmának növekedését várja a tejipari vállalat.


A Bonafarm csoporthoz tartozó Sole-Mizo Zrt. 28 terméke, amely eddig Sole márkanévvel került a boltokba, az ősz folyamán a cég húzó márkája, a Mizo név alá kerül át. Így az ismert márka kínálatába új termékkategóriák kerülnek be, mint például a gyümölcsjoghurtok, a krémfehér sajt vagy a kávétejszín - közölte a társaság.

A Sole márka ugyanakkor nem szűnik meg, mivel a cég exportja jelentős mértékben támaszkodik a Sole logóval forgalmazott termékekre. Ezért például több sajtot, kávétejszínt és reggeli italokat - amelyek elsősorban a román, az arab és a balkán országok piacain népszerűek - nem érinti a változás.

Szilágyi László, kereskedelmi és marketing igazgató közölte: a cég árbevétele 2010-ben 36,6 milliárd forint volt. Ez az előző évhez képest 2 százalékos visszaesést jelentett, ami elsősorban a 2010-ben jelentősen megnövekedett nyerstej alapanyagár által okozott fogyasztás-csökkenéssel magyarázható. A társaságnál a kivitel jelenlegi részaránya a teljes árbevétel 22 százaléka.

A szakember véleménye szerint a nyerstej árának növekedése tovább erősítette a fogyasztás visszaesésének kedvezőtlen folyamatát. Így elképzelhető az árbevétel további csökkenése, de ennek mértékét még nehéz meghatározni. A csökkenő forgalmat termékfejlesztésekkel, illetve az értékesítési munka hatékonyságának további növelésével igyekeznek ellensúlyozni - tette hozzá.

A márkák közötti átcsoportosítástól a cég a forgalom növekedését reméli, mivel a Mizo márkanév alatt forgalomba hozott termékeket a fogyasztók nagyobb bizalommal vásárolják a társaság szerint.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés