Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Parkolás - Egyre többen buknak le rokkantkártyával

MTI, 2011. augusztus 24. - szerda 16:01
Címkék: rokkantkártya, parkolás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentősen nőtt a mozgáskorlátozottak számára kiadott parkolókártyákkal elkövetett bűncselekmények száma - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság MTI kérésére szerdán megküldött adatsorából.


A féléves statisztika szerint több mint 650 bűncselekményt követtek el országszerte ilyen parkolókártyákkal, ezek több mint kétharmadát, mintegy 480-at a fővárosban. Tavaly éves szinten Budapesten ez a szám 114 volt.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elsősorban a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettesének, Fülöp Valternek az áprilisban elrendelt razziasorozatával indokolta az ügyszám drasztikus emelkedését. Mint mondta, az év elején, elsősorban a Belvárosban tapasztalták azt, hogy jogosulatlanul használnak igazolványokat, vagy az okmányok nem kifogástalanok. Az akciósorozat hatására csökkent ezeknek a száma, de jellemzően továbbra is az V., a VI., a II. és a III. kerületekben követik el az ilyen jellegű bűncselekmények többségét.

Az év első hat hónapjában 92 esetben okirattal visszaélést, 378-ban közokirat-hamisítást regisztráltak Budapesten, nyolc esetben pedig ellopták a parkolókártyát.

Horváth Katalin Fanni elmondta: a razziasorozat folyamatos, a járőrök naponta több órán át figyelik a parkoló autókat, és ha szabálytalanságot észlelnek, általában megvárják a tulajdonost, és a kerületi kapitányságra előállítják. A parkolókártyával visszaélők, nem megfelelő vagy hamis kártyát felhasználók ellen eljárást indítanak, emellett szabálysértési eljárás is indul ellenük, amiért jogosulatlanul parkoltak a mozgáskorlátozottak számára kijelölt helyen.

Aki közokirat-hamisítást követ el, a hatályos jogszabályok szerint három évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az idei esetek mintegy felében már vádemelési javaslattal élt.

A mozgáskorlátozottakra vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát és megújítását az őszre tervezi a kormányzat. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter július végén elmondta: a kormány már lépéseket is tett, és az országban több helyen a rendőrség nagyszabású akciókat tartott a parkolási igazolványok használatának ellenőrzésére a számos visszaélés miatt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Luis Roland, 2019. február 14.

A nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesetten sz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

cedric, 2019. február 14.

Helló barátaid, szükséged van egy gyors kölcsönre a számlák fizetésére vagy egy vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

cedric, 2019. február 14.

Helló barátaid, szükséged van egy gyors kölcsönre a számlák fizetésére vagy egy vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés