Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

P+R parkolót avatnak Szigetszentmiklóson

MTI, 2011. augusztus 23. - kedd 14:21
Címkék: P+R, beruházás, parkolás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint 140 férőhelyes P+R, illetve a kerékpárosoknak készült B+R parkolót avatnak szerdán Szigetszentmiklóson, a gyártelepi HÉV-megálló mellett - közölte a város polgármestere.


A nagyrészt uniós forrásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a jövőben mérséklődik a bevezető utak forgalma, és javul a település levegője.

Szabó József (Fidesz -KDNP) egyebek mellett elmondta, hogy a kivitelezési munkálatok 2010 októberében kezdődtek, miután a parkolók kialakítására több mint 97 millió forintnyi uniós, illetve központi költségvetési támogatást nyert el a Szigetszentmiklós önkormányzata, a BKV Zrt. és a Parking Kft. által alapított konzorcium - ez az összeg a költségek körülbelül 90 százalékát fedezte.

A pályázati pénzből 105 gépkocsihely kialakításához volt elég, az önkormányzat döntése értelmében saját forrásból további 16, P+R szabvány szerinti parkolóhelyet alakítottak ki - fűzte hozzá a polgármester.

A 121 autó és 20 kerékpár biztonságos tárolására alkalmas, akadálymentes P+R és B+R parkolónak köszönhetően remélhetőleg egyre több autós száll majd vonatra a Budapest- Ráckeve vonalon, így csökkenhet a városon átmenő gépkocsiforgalom - jegyezte meg Szabó József.

Ez azért is fontos - mondta -, mert az előrejelzések alapján 2015-re körülbelül 12 százalékkal nő a Szigetszentmiklós központú kistérség lakosainak száma, így az új parkoló hozzájárulhat az elővárosi közlekedés gyorsításához is.

Az avatás előtt álló létesítmény területén, illetve annak közelében térfigyelő rendszert és akadálymentesített gyalogutakat építettek ki, de a zöldfelületek is bővültek, szépültek - közölte Szabó József.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza