Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Árfolyamrögzítés - Továbbra sincs roham a bankoknál

MTI, 2011. augusztus 18. - csütörtök 12:21
Címkék: árfolyam, deviza, forint, euró
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egyelőre továbbra is csak informálódnak a kereskedelmi bankokban az ügyfelek az árfolyamrögzítésről, s bár nőtt az érdeklődök száma, rohamot egyetlen bankban sem tapasztaltak.


A deviza alapú jelzáloghitelek törlesztő árfolyamának rögzítését tartalmazó program a múlt pénteken indult. Azóta a kormány elfogadta azt a rendeletet, amely rögzíti, hogy az árfolyamgát megszűnése után, 2015-től sem emelkedhetnek a törlesztőrészletek tizenöt százaléknál magasabb mértékben a rögzítés miatt.

Az OTP-nél az állami Otthonvédelmi Program iránt egyenletes érdeklődést tapasztaltak, az előzetes várakozásaiknak megfelelően naponta néhány tucat ügyfél fordul tanácsadóikhoz információért. Szerződéskötés még nem történt, de van már néhány, a bank által befogadott kérelem.

Az OTP Banknak közel 160 ezer svájci frank alapú hitellel rendelkező ügyfele van. A pénzintézet becslései szerint az augusztus 12-től megnyílt állami Otthonvédelmi Akcióterv nyomán a lakáscélú devizahitellel rendelkezők tíz-tizenöt százaléka élhet majd a rendelkezésre álló lehetőségekkel.

Az OTP Bank a jelenlegi formájában 2009 júniusa óta elérhető saját, számos elemből álló, többlépcsős adósvédelmi programjában eddig több mint tízezer ügyfél élt azzal a lehetőséggel, hogy hosszabb időre kiszámíthatóvá tegye törlesztő részleteit. Most ez a program egészült ki az árfolyamrögzítés lehetőségével is - jegyezték meg.

A CIB Banknál mérsékelt érdeklődést tapasztalnak a lehetőség iránt. Az indulás napjától mintegy 250 ügyfelük érdeklődött, egyharmaduk a fővárosban, kétharmaduk vidéki fiókokban, és 7 igénylést regisztráltak.

A CIB24 nonstop telefonos ügyfélszolgálaton keresztül minimális volt a témában érdeklődő ügyfelek száma.

A bank szerint az ügyfelek egy része valószínűleg megvárja, hogy elkészüljön a kormányrendelet, ami tisztázza a még kérdéses részleteket, illetve, hogy megszülessen a megállapodás a közjegyzői díj mértékére vonatkozóan.

A kormányrendelet megszületését követően a CIB arra számít, hogy nő az érdeklődők száma. Egyelőre tartják korábbi becslésüket, s úgy vélik, az érintettek öt-tíz százaléka élhet a lehetőséggel. Hozzátették: semmi nem utal arra, hogy ennél magasabb lesz az érdeklődés.

Az Erste Banknál az MTI érdeklődésére közölték, hogy a fiókokban érezhető az érdeklődés növekedése, de nem jellemző, hogy nagy roham volna. Ez természetesen azért fiókonként változó, többen vannak azonban egyelőre most azok az ügyfelek, akik csak tanácsot, információt kérnek. Az igénylők várható számáról az Erste annyit közölt, hogy a nagy fiókokban a héten 5-10 kérelem beadására számítanak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza