Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Feltárt szabálytalanságok az idegenforgalomban

MTI, 2011. augusztus 17. - szerda 15:01
Címkék: NFH, ellenőrzés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) 868 vendéglátó egységre kiterjedő nyári ellenőrzésekor harmincöt százalékuknál talált szabálytalanságot, az egységeket 219 esetben kötelezték ezek megszüntetésére, 11 alkalommal pedig összesen több mint 450 ezer forint bírságot szabtak ki első fokon.


Az NFH az idegenforgalmi ellenőrzéseinek eddigi tapasztalatait összegezve közölte, nemcsak vendéglátó-helyeket, hanem 49 személyszállító taxitársaságot is ellenőrzött, amelyek 18 százalékánál derült fény szabálytalanságra.

A hatóság elsősorban a sok vendéget vonzó vízparti nyaralóhelyek, strandok, wellness és gyógyturisztikai helyek, illetve különféle fesztiválok, rendezvények, városközpontok vendéglátó-ipari egységeinek ellenőrzésére koncentrál.

A hatóság szerdai közleményéből kiderül: a felügyelőségek összesen 882 próbavásárlást folytattak le. Ezen esetek 11 százalékában tártak fel valamilyen szabálytalanságot, leginkább azt, hogy hiányosan mérték ki az italokat, s egyes esetekben hiányoztak a hiteles mércék. Volt példa többletszámolásra, s arra is, hogy nem jelezték a dohányzásra kijelölt helyet.

Ellenőrizték a 18. életévüket be nem töltött személyek alkohol-, illetve dohánytermékkel történő kiszolgálását is. A 60 ellenőrzés 30 százalékában valósult meg jogsértés, 11 esetben alkohollal, 5 esetben cigarettával és 2 esetben alkohol-, és dohányáruval is kiszolgálták a fiatalkorút. Előfordult az is, amikor a sört kérdezés nélkül kiszolgáló alkalmazott a dohányterméket már nem adta át a fiatalkorúnak, hivatkozva az életkori tilalomra.

A személytaxik ellenőrzésekor 49-ből 9 végződött kifogásolással. Előfordult, hogy nem egyeztek egymással a kihelyezett díjtáblázatok, nem teljesítették a nyugtaadási kötelezettséget, az ártájékoztatás betűnagysága nem volt

megfelelő, illetve csak egy helyen volt kihelyezve ártábla a kötelező kettő helyett. A közleményben az NFH hangsúlyozza, hogy a nyári főszezonhoz kapcsolódó fogyasztóvédelmi ellenőrzések augusztus végéig folytatódnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza