Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Energiamegtakarítás lakásszigeteléssel

MTI, 2011. augusztus 17. - szerda 10:01
Címkék: energia, szigetelés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A családi házakban használják fel fűtésre és vízmelegítésre a lakossági energia túlnyomó részét, ezért a családi házak szigetelése az egyik legnagyobb lehetőség az energiamegtakarításra - vélik a Knauf Insulation energetikai cég szakértői.


A szakértők megállapítják, hogy a fűtésre és vízmelegítésre alkalmazott energia 81 százalékát családi házakban használják fel Magyarországon, miközben a belföldi primer energia felhasználás 33 százaléka, 360 petajoule jut a háztartások fűtési és melegvíz-igényének kielégítésére.

A szakértők szerint ez az adat és a tény, hogy a 3,8 millió ingatlan kétharmada családi ház, mutatja, hogy az energiamegtakarításra itt nyílik a legnagyobb lehetőség. A közlemény emlékeztet arra, hogy a családi házak mintegy 60 százaléka 1980 előtt épült és mindössze 10 százalékot tesz ki az elmúlt 15 évben felépült családi házak aránya, ez is arra utal, hogy van mit tenni ezen a területen.

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Központ valamint a Knauf Insulation közös kutatásának megállapítása szerint egy családi ház energiafogyasztását a szigeteléssel és a nyílászárok cseréjével akár 50-60 százalékkal lehet csökkenteni. A téglaépítésű társasházaknál ezzel 15-25 százalék, a panelházak esetében 10-15 százalék energia takarítható meg.

A Knauf Insulation közleménye megjegyzi, hogy a családi házak jellemzően a legrosszabb energetikai besorolásban találhatók és energiaigényük elérheti évente a 400-500 kilowattórát négyzetméterenként, ami a tízszerese legjobb energetikai besorolásban lévőknek.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium éppen hétfőn írta ki az 1,6 milliárd forint keretösszegű, a Mi otthonunk elnevezésű felújítási és új otthon építési alprogram pályázatát energiahatékonysági felújításokra, amelyre 1992 előtt épült családi házak tulajdonosai is jelentkezhetnek.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza