Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Alvódoboz a repülőtéren

MTI, 2011. augusztus 16. - kedd 09:01
Címkék: repülőtér, ötlet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

"Alvódobozt" (Sleepbox) dolgozott ki egy moszkvai tervezőiroda a repülőtereken rekedt utasok számára, s noha még csak egyetlen példány készült el, az érdeklődés máris hatalmas kül- és belföldről egyaránt.


Mihail Krimov, az Arch Group iroda egyik tervezője újságíróknak elmondta: maga is sokszor repül, és sokszor kell hosszú időt töltenie a repülőtereken, ahol a székek szándékosan olyanok, hogy a karfák miatt ne lehessen aludni rajtuk. Nem egyszer eszébe jutottak a Japánban már a nyolcvanas években megjelent alvókapszulák, de úgy vélte, ez európai embernek nem kellemes megoldás.

Ennek megfelelően a japán kapszuláktól a Sleepboxot elsősorban az különbözteti meg, hogy állni is lehet benne, és hogy van ablaka.

A fáradt utasnak úgyszólván minden rendelkezésére áll benne, amire szüksége lehet: ágy, lehajtható asztal, konnektor a mobiltelefon és a laptop feltöltéséhez, wifi, televízió, beépített ébresztős óra, és még egy üveg vizet is vehet egy automatából. A doboz természetesen légkondicionált és hangszigetelt, ablakai elsötétíthetők.

A megoldásnak különösen nagy jelentősége lehet Moszkvában, ahol a repülőtereken hatalmas az átmenőforgalom, és nagyon drágák a szállodák.

A tágas új repülőtereken a tervezők elképzelései szerint a Sleepboxokat nagyobb csoportokban állítanák majd fel.

Az első darabot már kiállították a moszkvai Seremetyevo repülőtéren, de arról nem esett még szó, hogy mennyibe kerül majd a pihenés, és hogyan kell majd a bérleti díjat fizetni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza