Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF: Járjon reálhozam az adatmódosító tagoknak is!

MTI, 2011. augusztus 11. - csütörtök 15:01
Címkék: MNYP, hozam, PSZÁF
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magánnyugdíjpénztárak akkor járnak el megfelelően, ha a tagi kifizetés utalásával kapcsolatosan eleget tesznek a volt pénztártag adatpontosítási, módosítási kérelmének és annak megfelelően ismételten gondoskodnak a tagi kifizetés teljesítéséről a végső jogszabályi határidőn belül - áll a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) közleményében.


A közleményben a PSZÁF rögzíti: a közelmúltban számos jelzés érkezett a felügyelethez amiatt, hogy az állami társadalombiztosítási (tb) rendszerbe visszalépett volt magán-nyugdíjpénztári tagoknak a tagi kifizetéssel kapcsolatos lakcím vagy bankszámlaszám változási bejelentését egyes magánnyugdíjpénztárak elutasították. Utóbbiak arra hivatkoztak, hogy - a tb-rendszerbe történő átlépéshez kapcsolódó eljárási szabályokról szóló kormányrendelet előírása alapján - 2011. május 31-ig volt lehetőség a kifizetési adatokkal kapcsolatos nyilatkozattételre.

Ezzel párhuzamosan a Magyar Posta jelezte, hogy több esetben téves vagy pontatlan címzéssel érkeztek a postahelyekre a kifizetési utalványok, így azokat nem lehetett kézbesíteni.

-

Hibás adatok pontosítása, illetve az életkörülmények - a pénztárnak a volt tag által bizonyított - megváltozása (a lakcím, bankszámlaszám megváltozása, az önkéntes nyugdíjpénztári tagság megszűnése, más önkéntes pénztárba való átlépés) esetében a PSZÁF álláspontja szerint a magánnyugdíjpénztár akkor jár el a jogalkotói szándéknak megfelelően, ha a tagi kifizetés utalásával kapcsolatosan eleget tesz a volt pénztártag módosítási kérelmének, az adatváltozást befogadja, és annak megfelelően ismételten gondoskodik a tagi kifizetés teljesítéséről a végső jogszabályi határidőn belül.

A volt pénztártagok háromnegyede megkapta a reálhozamot a nyugdíjpénztárától, vagy a napokban kapja kézhez - nyilatkozta korábban az InfoRádiónak a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke. Bába Julianna közölte: sokan vannak, akik most adnák meg a számlaszámukat, vagy a helyes lakcímüket, de a jogszabály szerint újrautalásra, vagy címmódosításra nincs lehetősége a pénztáraknak, amelyek ezért kérik a Nemzetgazdasági Minisztériumot, hogy jogszabályi módosítással legyen lehetőségük az utalások újraindítására ezekben az esetekben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Mr. Dékány Endre, 2019. november 18.

Hé, hitelkeresők, szükség van-e sürgősségi hitelre vállalkozás indításához, adóssághit...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés