Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem forgalmazhatja táblagépét a Samsung az Apple miatt

MTI, 2011. augusztus 10. - szerda 14:21
Címkék: Samsung, Apple,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eddigi legnagyobb győzelmét aratta az Apple Inc. a Samsung Electronics vállalattal a szellemi termékhez fűződő jogainak védelmében vívott jogi csatában, egy német bíróság helyt adott keresetének és átmenetileg megtiltotta az új Samsung Galaxy táblaszámítógépek értékesítését az Európai Unióban.


Az Apple megerősítette, hogy a düsseldorfi városi bíróság kimondta az előzetes tiltó határozatot a Galaxy Tab 10.1 forgalmazására. A Samsung Galaxy Tab 10.1 az eredeti terveknek megfelelően ebben a hónapban került volna a német üzletekbe.

A tilalom bejelentése egy héttel követi azt a hírt, hogy a Samsung egy másik bírósági eljárás keretében Apple-szabadalmak állítólagos megsértése miatt kénytelen volt a legújabb Galaxy modell piaci bevezetését elhalasztani Ausztráliában.

-

Az Apple állítása szerint a Samsung Galaxy táblaszámítógép és okostelefon családja az Apple iPad és iPhone készülékek "szolgai" másolatai. Az Apple az Egyesült Államokban, Ausztráliában és a világ még számos országában indított jogi eljárást a Samsung ellen. A termékeit a Google Android operációs rendszerére építő Samsung ellenkeresetet indított az Apple ellen.

"Semmi kétség afelől, hogy a bírósági döntésnek hátrányos hatása lesz a Samsung üzletére. A Samsung több téren is összetűzésbe keveredett az Apple-lel, ami az eladások átmeneti visszaeséséhez és az eljárási költségek növekedéséhez vezethet" - fejtette ki Lee Seung-woo, a szöuli Shinyoung Securities elemzője.

"Az egyáltalán nem véletlen, hogy a Samsung legújabb termékei kísértetiesen hasonlítanak az iPhone és iPad készülékekre a hardver formájától kezdve a kezelői felületen keresztül egészen a csomagolásig" - mondta az Apple londoni szóvivője Adam Howorth. "Az ilyen kirívó utánzást nem hagyhatjuk szó nélkül. Meg kell védenünk az Apple szellemi termékhez fűződő jogait ha vállalatok ellopják ötleteinket."

A német bíróság által kimondott tilalom az EU egész területére érvényes Hollandia kivételével, ahol egy hágai bíróság szerdára és csütörtökre tűzte ki a meghallgatást ugyanebben az ügyben.

Az Apple nem közölte miért indított külön eljárást Hollandiában. A Sydney-i Marque Lawyers ügyvédi iroda szellemi tulajdoni ügyekkel foglalkozó jogásza Nathan Mattock szerint az Apple ezzel a stratégiával kívánja teljes mértékben megakadályozni a Samsung táblaszámítógépek értékesítését.

A Samsung bejelentette, hogy fellebbez a határozat ellen.

"A tilalmi keresetet a Samsung értesítése nélkül nyújtották be és a határozatot is anélkül mondták ki, hogy sor került volna meghallgatásra, vagy a Samsung bizonyítékainak bemutatására" - írja a Samsung közleménye. A német dpa hírügynökség által megkérdezett szabványügyi szakértő Florian Müller szerint azonban erre Németországban nincs is szükség.

"Keményen fogjuk védeni álláspontunkat" - mondta Younghee Lee a Samsung globális marketing ügyekért felelős első alelnöke a Reuters hírügynökségnek Új-Delhiben. A Galaxy Tab bemutatása alkalmából Indiában tartózkodó alelnök közölte, hogy a táblaszámítógépet Ausztráliában szeptemberben mutatják majd be.

A Samsung Germany közleményt adott ki arról, hogy azonnal fellebbezést nyújt be a határozat ellen. "A Samsung jogi úton fog érvényt szerezni szellemi termékhez fűződő jogainak Németországban és világszerte is aktívan fellép jogai védelmében" - mondta Kim Titus, Samsung németországi PR igazgatója.

A Samsung táblaszámítógépeket, mobiltelefonokat és okostelefonokat forgalmazó mobilkommunikációs üzletága a konszern értékesítési árbevételének 30 százalékát termelte ki a második negyedévben. A konszern bevételének oroszlánrésze memória áramkörök és tévékészülékek értékesítéséből származik. A Samsung mindkét területen globális piacvezető.

A Samsung részvénye 0,6 százalékos gyengüléssel zárt szerdán a szöuli tőzsdén, miközben a Kospi index 0,27 százalékkal emelkedett.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza