Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem forgalmazhatja táblagépét a Samsung az Apple miatt

MTI, 2011. augusztus 10. - szerda 14:21
Címkék: Samsung, Apple,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eddigi legnagyobb győzelmét aratta az Apple Inc. a Samsung Electronics vállalattal a szellemi termékhez fűződő jogainak védelmében vívott jogi csatában, egy német bíróság helyt adott keresetének és átmenetileg megtiltotta az új Samsung Galaxy táblaszámítógépek értékesítését az Európai Unióban.


Az Apple megerősítette, hogy a düsseldorfi városi bíróság kimondta az előzetes tiltó határozatot a Galaxy Tab 10.1 forgalmazására. A Samsung Galaxy Tab 10.1 az eredeti terveknek megfelelően ebben a hónapban került volna a német üzletekbe.

A tilalom bejelentése egy héttel követi azt a hírt, hogy a Samsung egy másik bírósági eljárás keretében Apple-szabadalmak állítólagos megsértése miatt kénytelen volt a legújabb Galaxy modell piaci bevezetését elhalasztani Ausztráliában.

-

Az Apple állítása szerint a Samsung Galaxy táblaszámítógép és okostelefon családja az Apple iPad és iPhone készülékek "szolgai" másolatai. Az Apple az Egyesült Államokban, Ausztráliában és a világ még számos országában indított jogi eljárást a Samsung ellen. A termékeit a Google Android operációs rendszerére építő Samsung ellenkeresetet indított az Apple ellen.

"Semmi kétség afelől, hogy a bírósági döntésnek hátrányos hatása lesz a Samsung üzletére. A Samsung több téren is összetűzésbe keveredett az Apple-lel, ami az eladások átmeneti visszaeséséhez és az eljárási költségek növekedéséhez vezethet" - fejtette ki Lee Seung-woo, a szöuli Shinyoung Securities elemzője.

"Az egyáltalán nem véletlen, hogy a Samsung legújabb termékei kísértetiesen hasonlítanak az iPhone és iPad készülékekre a hardver formájától kezdve a kezelői felületen keresztül egészen a csomagolásig" - mondta az Apple londoni szóvivője Adam Howorth. "Az ilyen kirívó utánzást nem hagyhatjuk szó nélkül. Meg kell védenünk az Apple szellemi termékhez fűződő jogait ha vállalatok ellopják ötleteinket."

A német bíróság által kimondott tilalom az EU egész területére érvényes Hollandia kivételével, ahol egy hágai bíróság szerdára és csütörtökre tűzte ki a meghallgatást ugyanebben az ügyben.

Az Apple nem közölte miért indított külön eljárást Hollandiában. A Sydney-i Marque Lawyers ügyvédi iroda szellemi tulajdoni ügyekkel foglalkozó jogásza Nathan Mattock szerint az Apple ezzel a stratégiával kívánja teljes mértékben megakadályozni a Samsung táblaszámítógépek értékesítését.

A Samsung bejelentette, hogy fellebbez a határozat ellen.

"A tilalmi keresetet a Samsung értesítése nélkül nyújtották be és a határozatot is anélkül mondták ki, hogy sor került volna meghallgatásra, vagy a Samsung bizonyítékainak bemutatására" - írja a Samsung közleménye. A német dpa hírügynökség által megkérdezett szabványügyi szakértő Florian Müller szerint azonban erre Németországban nincs is szükség.

"Keményen fogjuk védeni álláspontunkat" - mondta Younghee Lee a Samsung globális marketing ügyekért felelős első alelnöke a Reuters hírügynökségnek Új-Delhiben. A Galaxy Tab bemutatása alkalmából Indiában tartózkodó alelnök közölte, hogy a táblaszámítógépet Ausztráliában szeptemberben mutatják majd be.

A Samsung Germany közleményt adott ki arról, hogy azonnal fellebbezést nyújt be a határozat ellen. "A Samsung jogi úton fog érvényt szerezni szellemi termékhez fűződő jogainak Németországban és világszerte is aktívan fellép jogai védelmében" - mondta Kim Titus, Samsung németországi PR igazgatója.

A Samsung táblaszámítógépeket, mobiltelefonokat és okostelefonokat forgalmazó mobilkommunikációs üzletága a konszern értékesítési árbevételének 30 százalékát termelte ki a második negyedévben. A konszern bevételének oroszlánrésze memória áramkörök és tévékészülékek értékesítéséből származik. A Samsung mindkét területen globális piacvezető.

A Samsung részvénye 0,6 százalékos gyengüléssel zárt szerdán a szöuli tőzsdén, miközben a Kospi index 0,27 százalékkal emelkedett.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza