Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szégyenlősek a nagylábú brit nők

MTI, 2011. augusztus 10. - szerda 12:21
Címkék: láb, cipő, vásárlás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem szeretnek cipőt venni a szó szoros értelmében nagy lábon élő brit nők, mert szégyellik nyilvánosan levenni a lábbelijüket - ez derült ki egy brit áruházlánc felméréséből.


A Debenhams ezer 42-es, illetve 43-as cipőt hordó nőt kérdezett meg vásárlási szokásairól, és a válaszadók 82 százaléka elismerte, hogy szégyenkezik nagy lába miatt. Több mint a felük azt mondta, hogy a cipővásárlás legrosszabb része, amikor meg kell mondaniuk méretüket az eladónak. Harminchat százalékuk pedig közölte, hogy utálja mások előtt levenni a cipőjét.

Az áruházlánc arra a következtetésre jutott, hogy ezek a nők minden bizonnyal online vásárlással könnyítik meg életüket.

A Debenhams adatai szerint a probléma egyre általánosabb: az átlag lábméret az utóbbi tíz évben egy számot nőt, és jelenleg 39-es. A 42-es és 43-as méret iránti igény miatt ugyanakkor 80 százalékkal bővíteni kellett ezeknek a méreteknek a készleteit.

-

A nők lába nem is annyira megnyúlt, mint inkább szélesedett, amit a szakértők a nők átlagos súlyának emelkedésével magyaráznak. A Debenhams ugyanakkor azzal biztatta a nagy méretek viselőit, hogy számos híresség - köztük Nicole Kidman, Michelle Obama vagy Paris Hilton - is egy cipőben jár velük, és a cipőgyártás igyekszik lépést tartani a "megnövekedett" igényekkel.

"A ma alkalmazott anyagok és a technológia lehetővé teszi, hogy elegendő tartós és kényelmes cipőt állítsanak elő a nagyobb méretekben, ami pedig tíz éve még elképzelhetetlen lett volna" - fogalmazott Carie Bakhuizen, az áruház szóvivője.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza