Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Állandó vendégek a fogyasztóvédők a Szigeten

MTI, 2011. augusztus 10. - szerda 15:31
Címkék: Sziget, fesztivál, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Minden nap lesz fogyasztóvédelmi ellenőrzés a Sziget Fesztiválon; a külföldiek panaszaira is kiemelt figyelmet fordítanak - hangzott el a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és az Európai Fogyasztói Központ (EFK) képviselőinek szerdai, közös sajtótájékoztatóján.


A fesztiválon lévő fogyasztóvédelmi sátornál tartott sajtótájékoztatón Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője elmondta: szerdán megkezdődtek az ellenőrzések a Szigeten, és ezek egészen a rendezvény végéig tartanak majd.

A hatóság 25-30 munkatársa folyamatosan ellenőrzi a vendéglátó-ipari egységeket és a különböző mutatványos berendezéseket. Elsősorban az árak feltüntetését, a kiszolgálás minőségét, valamint a biztonságos üzemeltetés feltételeit ellenőrzik - tette hozzá.Az előző évek tapasztalatai alapján nincsenek már kirívó szabálytalanságok a Szigeten; az új szabályozásoknak köszönhetően egyébként először csak figyelmeztetnek a kisebb szabályszegésnél és csak ezt követően büntetnek az ellenőrök.

Az idei tapasztalatokról bővebb tájékoztatást majd a fesztivál végén ad a hatóság - mondta Fülöp Zsuzsanna.

Kriesch Attila, az NFH-n belül működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) igazgatója elmondta, hogy a szervezet a többi uniós országban működő hasonló szervezetekkel együttműködve a külföldi, illetve a külföldről érkező magyar panaszokat kezeli.

A központ célja, hogy pereskedés nélkül sikerüljön kezelni egy-egy problémás esetet - fűzte hozzá.

Mint megemlítette, a leggyakoribb külföldi panaszok a légi forgalommal kapcsolatosak (a járatkimaradásokra, késésekre vonatkoznak), és sok panaszt kezelnek a határ menti országokból, ahonnan a leggyakrabban járnak át vásárolni az emberek.

Az igazgató szólt arról is, hogy január 1-óta összesen mintegy 260 fogyasztóvédelmi bejelentést kaptak. Ez 70-80 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest - tette hozzá.

Az NFH-t és az EFK-t az interneten a www.magyarefk.hu címen lehet elérni, de a fesztivál ideje alatt a Szigeten lévő fogyasztóvédelmi sátorban is lehet bejelentéseket tenni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés