Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hungarikumfesztivál Szegeden

MTI, 2011. augusztus 09. - kedd 12:21
Címkék: hungarikum, fesztivál
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Minőségi magyar élelmiszerekkel és hagyományos kézműves termékekkel ismerkedhetnek meg azok, akik ellátogatnak a csütörtökön kezdődő Hungarikumfesztiválra a szegedi Széchenyi térre.


Az immár negyedik alkalommal megszervezett rendezvény célja, hogy méltó módon bemutassa a minőségi magyar termékeket, hungarikumokat a nagyközönségnek - mondta Elekes Zoltán fesztiváligazgató a programokról tartott keddi sajtótájékoztatón.

A fesztivál közel kilencven kiállítója között lesz több borászat, pálinkaház, minőségi hentesárut, sajtot, mézet kínáló termelő, nem maradhatnak ki a hagyományos magyar édességek sem, így a vendégek kóstolhatnak mézes- vagy kürtőskalácsot és rétest is. A látogatók vásárolhatnak szegedi fűszerpaprikát, gyümölcslekvárokat, vagy akár vörös- és fehérbordzsemet.

Az ehető és iható hungarikumok mellett a Széchenyi tér platánfái alatt az érdeklődők megismerhetik majd a csipkeverők, szövők, fafaragók, csuhéfonók, bőrművesek, tojásfestők, citerakészítő munkáját. Megcsodálhatják a tavalyi fesztiválra elkészített eddigi legnagyobb 188-as méretű szegedi papucsot, és természetesen vásárolhatnak is maguknak a kisebb méretű lábbelikből.

A Tisza-parti város főterén a kulturális hungarikumokat is bemutatják: a színpadról Dankó Pista nótái, népdalok és citeramuzsika szól majd. Az érdeklődőket Berecz András és Nagy-Bandó András meséi szórakoztatják, és idén első alkalommal Hungarikum Filmfesztivál is várja - szervezők reményei szerint több tízezer - látogatót.

A vasárnapig tartó rendezvény alkalmából több étterem is hagyományos magyar ételeket kínál majd, de a téren is kóstolható kenyérlángos vagy sparhelten sült lepény.

A fesztivál kísérőrendezvényeként szombaton és vasárnap tartják a VIII. Nemzetközi Dél-alföldi Veteránjármű Találkozót, ahol több tucatnyi oldtimer motor és autó látható a Széchenyi téren.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza