Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több száz panasz érkezett az MBT márkájú lábbelikre

MTI, 2011. augusztus 04. - csütörtök 16:31
Címkék: cipő, szavatosság, jogutód
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) az első negyedévben több mint 200 panasz érkezett az MBT márkájú lábbelikkel kapcsolatban, ami többnyire arra vezethető vissza, hogy jogutód nélkül megszűnt a korábbi magyarországi forgalmazó - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) csütörtökön.


A fogyasztóvédelmi hatóság tájékoztatása szerint a korábban kizárólagos forgalmazóként működő MBT Magyarország Kft. felhagyott a termékek magyarországi behozatalával, jogutód nélkül megszűnt. A helyébe lépő MBT cipőt importáló új cég elutasította a régi forgalmazóhoz köthető termékek utáni szavatossági igények érvényesítését, mivel nem jogutód.

Az MBT Magyarország Kft. jogutód nélkül szűnt meg, az MBT cipőket jelenleg forgalmazó új importőr nem jogutód, így a megszűnt társaság által korábban forgalmazott termékekért szavatossági felelősség nem terheli - írja a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

Közleményében az NFH arra hívta fel a figyelmet, hogy egy üzlet megszűnésekor az üzemeltető felelőssége, kötelessége a panaszt orvosolni egy másik boltjában. Ezzel szemben, ha a vállalkozás megszűnik, akkor csak jogutódlással történő megszűnés esetén fordulhat a fogyasztó panaszának, illetve szavatossági igényének érvényesítésére a tevékenységet folytató vállalkozáshoz.

Jogutód nélküli megszűnés esetén - sajnálatos módon - a fogyasztónak nincs lehetősége panasztételi, valamint igényérvényesítési jogát gyakorolni - írja közleményében az NFH.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Havadiné, 2013. január 24. - csütörtök 16:08

Én 2011.dec.07.-én vásároltam 1 pár férfi MBT cipőt. Kb. 10 havi használat után a talpa kezdett leválni.és a szenzor kihullani.2012.dec.05.-én visszavittük az üzletbe,ott átvették javításra.Később jött egy telefon hogy nem javítják meg,mert nem rendeltetésszerüen volt használva.Elvesztette a 2 éves garanciáját.Ezt felháborítónak tartom egy 53000.-ft.-os árunál.Hiába a panasz. a levél, nem érek el vele semmit.Egy bóvli boltban nem bánnak így a vásárlóval.Soha többet nem vásárolok tőlük az biztos.Nem tudom hogy mit tehetnék még,ha tud valami tanácsot adni valaki azt megköszönném.Ja és nagyon sok ilyen panaszt láttam a neten, és senkinek nem fogadják el a reklamációját.

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza