Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Több száz panasz érkezett az MBT márkájú lábbelikre

MTI, 2011. augusztus 04. - csütörtök 16:31
Címkék: cipő, szavatosság, jogutód
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) az első negyedévben több mint 200 panasz érkezett az MBT márkájú lábbelikkel kapcsolatban, ami többnyire arra vezethető vissza, hogy jogutód nélkül megszűnt a korábbi magyarországi forgalmazó - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) csütörtökön.


A fogyasztóvédelmi hatóság tájékoztatása szerint a korábban kizárólagos forgalmazóként működő MBT Magyarország Kft. felhagyott a termékek magyarországi behozatalával, jogutód nélkül megszűnt. A helyébe lépő MBT cipőt importáló új cég elutasította a régi forgalmazóhoz köthető termékek utáni szavatossági igények érvényesítését, mivel nem jogutód.

Az MBT Magyarország Kft. jogutód nélkül szűnt meg, az MBT cipőket jelenleg forgalmazó új importőr nem jogutód, így a megszűnt társaság által korábban forgalmazott termékekért szavatossági felelősség nem terheli - írja a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

Közleményében az NFH arra hívta fel a figyelmet, hogy egy üzlet megszűnésekor az üzemeltető felelőssége, kötelessége a panaszt orvosolni egy másik boltjában. Ezzel szemben, ha a vállalkozás megszűnik, akkor csak jogutódlással történő megszűnés esetén fordulhat a fogyasztó panaszának, illetve szavatossági igényének érvényesítésére a tevékenységet folytató vállalkozáshoz.

Jogutód nélküli megszűnés esetén - sajnálatos módon - a fogyasztónak nincs lehetősége panasztételi, valamint igényérvényesítési jogát gyakorolni - írja közleményében az NFH.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Havadiné, 2013. január 24. - csütörtök 16:08

Én 2011.dec.07.-én vásároltam 1 pár férfi MBT cipőt. Kb. 10 havi használat után a talpa kezdett leválni.és a szenzor kihullani.2012.dec.05.-én visszavittük az üzletbe,ott átvették javításra.Később jött egy telefon hogy nem javítják meg,mert nem rendeltetésszerüen volt használva.Elvesztette a 2 éves garanciáját.Ezt felháborítónak tartom egy 53000.-ft.-os árunál.Hiába a panasz. a levél, nem érek el vele semmit.Egy bóvli boltban nem bánnak így a vásárlóval.Soha többet nem vásárolok tőlük az biztos.Nem tudom hogy mit tehetnék még,ha tud valami tanácsot adni valaki azt megköszönném.Ja és nagyon sok ilyen panaszt láttam a neten, és senkinek nem fogadják el a reklamációját.

Kommentek

leo lobito, 2020. január 28.

Szüksége van sürgős pénzügyi segítségre? írjon nekünk e-mailben: leolobitohelpfunds@hotmai...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza