Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hibrid hajtású buszt tesztel a BKV

MTI, 2011. augusztus 04. - csütörtök 14:41
Címkék: busz, BKV, teszt
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hibrid meghajtású buszt tesztel egy héten keresztül a BKV a 8-as vonalon. A gyártó szerint egy ilyen jármű használata harmincöt százalékkal csökkentheti az üzemeltetési költséget.


A teljesen alacsonypadlós, klímával felszerelt Volvo busz az Uránia és a Gazdagréti tér között szállítja az utasokat a 8-as vonalon csütörtök délutántól augusztus 10-ig, használata, mint minden tesztbuszé, ingyenes, menetrendje letölthető a BKV honlapjáról. A BKV erről a járműről is várja az utasok véleményét az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre.

Szűcs Árpád, a Volvo Hungária Kft. autóbusz-értékesítési igazgatója a buszt bemutató sajtótájékoztatón azt mondta, a jármű a svéd gyártó legmodernebb autóbusza, párhuzamos hibrid hajtású, az elektromotor és a dízelmotor is hajtja.

bkv

A megállóban állva, illetve 15-20 kilométeres sebességig a 160 lóerős elektromotor dolgozik, e felett kapcsol be a 215 lóerős dízelmotor, és az optimális fordulatszám eléréséig az elektromotorral együtt hajt. Az EEV károsanyag-kibocsátási szabványnak is megfelelő dízel egység járása közben tölti is az akkumulátorokat, a fékezésnél keletkező energiát pedig visszatáplálja a rendszerbe.

Az értékesítési igazgató közölte: Európában eddig kétszáz ilyen buszt adtak el, az üzemeltetési tapasztalatok azt mutatják, hogy 35 százalékos fogyasztáscsökkentést értek el vele, egy ilyen busz száz kilométeren 15 literrel kevesebb gázolajat fogyaszt, mint a normál üzemű, hasonló járművek.

A busz mintegy 30 százalékkal kerül többe, mint egy normál üzemű busz. A Volvo úgy számol, hogy ez mintegy ötéves üzemeltetés alatt térülhet meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza