Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kifizette a reálhozamokat az Allianz

MTI, 2011. augusztus 02. - kedd 16:21
Címkék: nyugdíj, hozam
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Allianz Nyugdíjpénztár július 29-én - az öt nagy pénztár közül elsőként - befejezte a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártagok reálhozamainak és tagdíj-kiegészítéseinek elutalását - jelentette be kedden a nyugdíjkassza.


A kifizetés a jogszabályi rendelkezéseknek minden tekintetben megfelelően, július 21-29. között lezajlott, a banki átutalást kérő ügyfelek többsége már meg is kapta az őt megillető összeget. Azok az ügyfelek, akik postai kézbesítést kértek, a Posta ütemezésétől függően, legkésőbb 20 munkanapon belül juthatnak hozzá a pénzükhöz. A részletes elszámolást tartalmazó magán-nyugdíjpénztári egyenlegértesítőket augusztus 5-ig minden visszalépőnek postázzák - ismerteti a közleményben Mészáros Győző, az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A pénztár több mint négyszeresére növelte telefonos ügyfélszolgálatának létszámát, így arra számít, hogy a következő hetekben - a megnövekedett érdeklődés ellenére - a normál ügymenethez hasonlóan rövid várakozási idővel kell szembesülniük a reálhozammal kapcsolatban érdeklődőknek.

Az Allianz tapasztalatai szerint az ügyfelek számára nehezen érthető a hozam és reálhozam különbsége, a leggyakoribb kérdés ezzel kapcsolatban az, hogy miért nem kapják meg az egyéni számla egyenlegében szereplő hozam teljes összegét.

A vonatkozó jogszabály szerint a tb rendszerbe visszalépés esetén a tag csak a reálhozam felvételére jogosult. A reálhozam a pénztári megtakarítás hozamának inflációt meghaladó része. A magánnyugdíjpénztárak fennállása alatt, 1998-tól 2010-ig az átlagos éves infláció közel 7 százalék volt, így ha a választott befektetési portfólió átlagos éves hozama meghaladta ezt az értéket, akkor reálhozam képződött - ismerteti a közlemény.

A másik jellemző kérdés a reálhozam összegére vonatkozik (miért annyi, a kollégának miért több, a másik nyugdíjpénztár miért nyilatkozott magasabb összegekről stb.). Ezzel kapcsolatban az Allianz felhívja a figyelmet arra: a reálhozam összege egyénenként nagyon változó, függ a pénztártagság időtartamától (a belépés évétől), a befizetett tagdíjak mértékétől és gyakoriságától, a pénztártag választható portfóliókkal kapcsolatos döntésétől, a pénztárak közötti átlépéstől és még számtalan egyéb tényezőtől.

A közlemény emlékeztet arra: a választható portfóliók kötelező bevezetése a magán-nyugdíjpénztári rendszernél egybeesett a 2008-as válsággal, ezért a portfólió-választás nagy mértékben befolyásolta az elért reálhozam összegét. Általánosságban elmondható, hogy aki akkor a klasszikus portfólió mellett döntött, vagy életkora alapján abba került, annak a pénztára kevésbé tudta ledolgozni a 2008-ban elszenvedett 10-30 százalékos mértéket elérő veszteségeket, míg az, aki nagyobb kockázatot vállalt a növekedési portfólióval, valószínűleg nagyobb reálhozamot kap most kézhez.

Az Allianz Magánnyugdíjpénztárnál a választható portfóliók árfolyamának növekedése 2009. január 1. és 2011. május 31. között a következők voltak: klasszikus 18,82 százalék, kiegyensúlyozott 30,23 százalék, növekedési 39,26 százalék.

A kassza felhívja a figyelmet arra: a reálhozam postai kézbesítésekor gondot jelenthet, ha valaki nem jelentette be pénztárának a lakcím- vagy névváltozást. Címváltozás esetén azt javasolja, hogy az ügyfelek igényeljék a küldemények utánküldését a Postától. Névváltozás esetén szükség lehet az azt bizonyító okirat bemutatására a postahelyeken.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

-500 ft Hozam :D, 2011. augusztus 08. - hétfő 17:22

..lehet hogy még te fizetsz , majd küldik a behajtókat .. Ildi te mennyi százezret fizettél be , évek alatt ? Ha elástuk volna a pénzt is jobban jártunk volna több évig befizetsz és közlik a pár szát ft-os hozamot. Bankok, nyugdíjpénztárak rakás szemétláda mind1-ik.

Kovács Ildiko, 2011. augusztus 08. - hétfő 09:56

Én is Allianznál voltam és még nem kaptam meg a reál hozamot. Nagyon sietnek vele vagy elveszett a pénzem:?

Geldwäsche legálisan :D, 2011. augusztus 04. - csütörtök 07:57

A pénzügyi világ , ez után tudott volna felmutatni hozamot sajnos az eddig befizetett összegek elmentek nagy irodaházakra , portálüvegek mosogatására , csinos titkárnőkre,ügyintézőkre, papír hegyekre , programokra . Programozókra , sok sok és még annál is több számítógépre laptopokra , új finom ruhákra , több százezer ft-os cipellőkre , finom új Leasing BMW-k-(több száz db)re ,vezetőik mivel igen keményen dolgoztak azon hogy jó helyre kerüljön a pénzetek , lazítaniuk is kell mert a stresszes koponya nem működik :) Nem kaptak elég nyugalmat , és finom bánásmódot a társadalomtól , így Olaszország , Horvátország Ausztria sítúra , USA Florida , ausztráliai utazások sem hoztak megfelelő eredményt , nem értem miért kell őket zavarni ? Most megsértődtek és elköltötték az utolsó vasatokat is , "Plusz" a magyar állam pénzét amit csak úgy gratis ,megkaptak, a költségvetésből. JÓ BULI VÓT :) Nem óccsó de legalább megint tapasztaltunk valamit , közben fogy az élet , és az idő. Van valami új buli amibe most lehet úgy befizetni hogy legalább 0-ra kijöjjön a hozam ?? Szeretnék még egyet kezdeni, de gyorsan mert már csak 12 évem van hátra. hallo Hallo :) http://www.szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa

adrienn, 2011. augusztus 03. - szerda 19:20

Érthetetlen a reálhozam számítás és az is , hogy a megtakarításom után 0 azaz nulla forint a kifizetés !Szégyen és gyalázat , hogy ebben az országban a bankoknak mindent lehet!!!!!!!!!!!!!Megint a minimálbéreseket szivatjuk!

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza