Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!


Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Behajtó cégek és a család

-, 2011. augusztus 02. - kedd 11:21
Címkék: adósság, behajtás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mónika problémája akár az egész ország problémája is lehetne. Másfél éves állástalanság után épp kezdene egyenesbe jönni a család, csupán a behajtó cégek munkatársai írogatnak sms-t este kilenc után.


Sajnos munkahely elvesztése miatt nehéz helyzetbe kerültünk. Másfél évig nem találtunk munkát, eközben akaratlanul is tartozásokat halmoztunk fel szolgáltatók felé. Amikor döntenem kellett, hogy csekket fizetek vagy a 3 gyermeknek adok enni, az utóbbit választottam.

Közben a szolgáltatók a tartozást eladták követelésbehajtó cégeknek. Ezek munkatársai megértők,kedvesen próbálnak segíteni, de olyan is volt aki üvöltött velem a telefonban:mondván fizetni kell,nem magyarázkodni! Hiába mondtam, hogy ha annyit fizetek, amennyit ők megszabnak, akkor az aktuális havit nem tudom fizetni, őket nem érdekelte.

A tartozást elismertem,ki akarom fizetni,de egyszerre nem tudok annyit előteremteni amennyit ők akarnak megszabni. Még este 9 után is hívogatnak, hétvégén is, meg sms-t küldenek napjában többször is, hogy állami kényszer igénybevételével fogják behajtani. Mit lehet ellenük tenni azon kívül, hogy amennyire lehetőségem van törlesztek?

Mónika

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2013. január 23. - szerda 10:09

K.L. Jelentsd fel őket a PSZÁF-nál a fenyegetőzés miatt. Már egy csomó vérszívót megbírságoltak ez miatt. Börtönt biztosan nem osztogatnak ez miatt. Fizetésből letiltás,végrehajtás.Ennyi.Majd a bíróság eldönti,hogy mennyit kell fizetni,vagy ha nem jut el odáig a dolog akkor a végrehajtó letiltja a jövedelmed 33%-át.Ha van vagyonod akkor árverezhetnek.Elméletben ezt is csak akkor,ha nincs olyan jövedelmed amiből ésszerű időn belül beszedhető a tartozás,de mint az nap mint nap látszik a szemét népnyúzó és gerinctelen végrehajtó banda tesz a törvényekre és mivel a jogállam szemet huny ne vegyél mérget rá,hogy nem fognak azonnal végrehajtani. Egyébként a végrehajtónál is lehet részletfizetést kérni,max 12 havit.

K.L., 2013. január 23. - szerda 09:37

Elkeseredésemben írok ide! A Dunacorp vette át egy banki hitelem amit ők akarnak behajtani. Anno a banknak 20eft sem tudtam fizetni. Két hónappal ez előtt azt mondták írjak kérvényt, a részletfizetésre, de küldjek min. 35eft. mert különben el sem olvassák a levelem. Levelet korábban pénzt, meg egy hónappal később küldtem. Erre ők küldtek egy szerződést. Miszerint én vállaljam a havi 35e ft.havi fizetést. De hogy???... kérdeztem, hiszen korábban 20eft-t sem tudtam fizetni... Aztán mondta a bírósági eljárást, és 2 év 4 hónap börtönt.... Most mi lesz???

zaklatott, 2013. január 22. - kedd 12:43

Bíztos felébredtek a téli álomból.Elkezdik a zaklató tevékenységeiket!

balek, 2013. január 22. - kedd 12:40

Látszik,hogy közeleg a moratórium vége,mert a DUNACORP is újabban zaklat,fenyegetőzni kezdett!

Varga Zoltán, 2013. január 05. - szombat 17:17

Tisztelt Jocomano! A kommentemben leírt Zrt. müködési formációt nem én írtam el, hanem a felszólítást küdő EOS Faktor!

sorstárs@, 2013. január 03. - csütörtök 10:53

Nekem minden napra küldenek az EOS behajtóktól,hogy ne legyen nyugtunk! Begyújtósnak használjuk a leveleiket.Csak a postás sokalja,hogy minden nap kell jönni hozzánk.Megszoktuk! Ez legyen a legnagyobb örömük az életben,mert a miénket már elvették!

balek, 2012. december 28. - péntek 12:04

Az EOS behajtók még mindig csak folyamatosan küldözgetik a felszólító,zaklató,fenyegető leveleket! Tényleg ezeknek semmi nem használ? Hiába bűntették meg őket?Vagy hamis az állítás?Ma is 3 db levelet kaptunk ugyanazzal a fénymásolt szöveggel,aláírással.Tegnap a szomszéd kapott ugyanennyit!Meddig fog ez menni?Nem únják a hatóságok sem? Azért írjuk,hogy valaki csináljon már valamit!Még az ünnepek alatt sem lehet nyugta az embereknek?!!!!!!!!!!

jocomano77, 2012. december 24. - hétfő 11:29

Kedves Varga Zoltán! Magyar Telekom Zrt. Ez meg milyen cég? Meg néztem a cég nyilván tartást, ki derült hogy "Magyar Telekom Zrt." nevű cég nem is létezik. De viszont létezik egy Magyar Telekom Nyrt. nevű cég. Lehet hogy ezzel a cégel keverd? Azért jó lenne pontos cég nevezést, írnod mert nem midegy, hogy zrt. vagy nyrt.!

Matus László, 2012. december 23. - vasárnap 21:29

Fel kell őket jelenteni a hírközlési hatóságnál. Csak azért mert nem válaszoltak 30 napon belül kaptak 200.000Ft.os bírságot ,visszatéríttették a költségeimet és a vezető még kapott 50.000-res bírságot mert félrevezetett.

Varga Zoltán, 2012. december 23. - vasárnap 18:44

Az én esetemet mondanám el, ha lehet. A T-online vagy T- home vagy Magyar Telekom Zrt.( mindenhol másképpen nevezi meg magát) szolgáltatóval volt egy általam vitatott és megfellebezett 11.300. ft-os számlám, amelyet megkifogásoltam de a szolgáltató a mai napig válaszra sem méltatott és minden értesítés nélkül eladott három behajtó cégnek. Jelenleg mindhárom behajtó követeli az álitólagos tartozásom kifizetését, melyik ajánlatát fogadjam el? Ha egyiket kifizetem, a másik kettő is követeli. A szolgáltató, ha csak féláron értékesítte a követelését, azt 150%-osan megkapta, én pedig 3 követeléskezelövel viaskodjak? Írásban mind 3 behajtónak jeleztem és bizonyítottam, hogy egyazon tartozásról van szó, és mindhárman ugyanazt követelik, de választ a mai napig nem kaptam, csak midegyik sms-ben követelőzik és fenyeget jogi eljárással.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Fókuszban a fogyasztóvédelem és a reklámjog - Mikor büntet a GVH?
DM-kampányok és a reklámtörvény
Jelentkezzen konferenciánkra!

Kommentek

simon jànos, 2014. április 23.

Én kérdezni szeretnék felvettünk jelzàlog kölcsönt a öreganyàm otp be és édesanyàmnak le...

Mit tegyünk, ha kopogtat a végrehajtó?

JMB, 2014. április 23.

engem is ez az uriember tomcambell007@hotmail.com keresett fel smsben (de magyar számról: +3630 55...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

dujmov jozsef, 2014. április 23.

van ugy hogy van szerencsed meg latjuk villanyszerelo vagyok tavaly nyertunk egy pert +36702365469 j...

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Lássunk világot!
Astoria Szálló Astoria Szálló Száz éve, 1914. március 14-én nyitotta meg a kapuit a budapesti Astoria Szálló, amely a...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés