Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Behajtó cégek és a család

-, 2011. augusztus 02. - kedd 11:21
Címkék: adósság, behajtás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mónika problémája akár az egész ország problémája is lehetne. Másfél éves állástalanság után épp kezdene egyenesbe jönni a család, csupán a behajtó cégek munkatársai írogatnak sms-t este kilenc után.


Sajnos munkahely elvesztése miatt nehéz helyzetbe kerültünk. Másfél évig nem találtunk munkát, eközben akaratlanul is tartozásokat halmoztunk fel szolgáltatók felé. Amikor döntenem kellett, hogy csekket fizetek vagy a 3 gyermeknek adok enni, az utóbbit választottam.

Közben a szolgáltatók a tartozást eladták követelésbehajtó cégeknek. Ezek munkatársai megértők,kedvesen próbálnak segíteni, de olyan is volt aki üvöltött velem a telefonban:mondván fizetni kell,nem magyarázkodni! Hiába mondtam, hogy ha annyit fizetek, amennyit ők megszabnak, akkor az aktuális havit nem tudom fizetni, őket nem érdekelte.

A tartozást elismertem,ki akarom fizetni,de egyszerre nem tudok annyit előteremteni amennyit ők akarnak megszabni. Még este 9 után is hívogatnak, hétvégén is, meg sms-t küldenek napjában többször is, hogy állami kényszer igénybevételével fogják behajtani. Mit lehet ellenük tenni azon kívül, hogy amennyire lehetőségem van törlesztek?

Mónika

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

zaklatott ügyfél, 2013. március 30. - szombat 11:01

Már nem heti 3 alkalommal,hanem naponta legalább 3 alkalommal zaklatnak,zsarolnak!Jó kis intézkedést hoztak ellenük! Csakis a saját részükre,nem az ügyfelek részére szolgál?Megint megtalálták az egyoldalúságot,a kiskapuval.Ez egy maffiózó hálózat! Ezt éljük át nap mint nap,hogy szedik szét a családokat!

balek, 2013. március 05. - kedd 07:56

Az Ügyészségen meg kell tenni ellenük a feljelentést!Kedves Mariann. Ezek zsarolják a hiteleseket! Kivásárolják a bankoktól.Összejátszanak egyes bankvezetőkkel,majd a bevételt,ha hozzájutottak ,osszák egymásközt.A bank abból semmit sem kap.Csak az a legnagyobb baj,hogy ezek ellen nem igen tesz senki semmit!Létezik korrupció,vagy nem?Lefizetnek mindenkit.Egy beépített személy elköpte,hogy náluk ez így megy. Azért merik nyíltan csinálni!Ha bement,fogadtak?Mert elbújva háttérből cselekszenek.Nem nagyon mernek mutatkozni.Sokan próbáltuk már megkeresni őket,de senkit nem találtunk a megadott címen.Tudod ez így működik maffiáéknál.

Mariann, 2013. március 04. - hétfő 22:19

Az előzőhöz folytatásként, mivel panasszal éltem, elküldte az EOS a fiam banszámlájának teljes kimutatását, amin persze semmilyen mozgás nem volt,csak havidíjak meg kártyadíjak. Kérdezem: EZ NEM A BANKTITOK MEGSZEGÉSE?? Kiadta a bank a teljes forgalmi kimutatást a számlatulajdonos beleegyezése nélkül egy idegen cégnek!!

Mariann, 2013. március 04. - hétfő 22:04

A Mi esetünk is elég érdekes, vagy inkább a fiamé. Évek óta külföldön él és dolgozik. Jött egy EOS-os felszólítás, fizessen 60ezret. Amikor bementem hozzájuk, azt mondták, nem adhatnak ki infót, csak ha hozok meghatalmazást a fiamtól. Megtettem, azóta zaklatnak, a K@H eladta a tartozást, egy olyan számla havidíjai, amit soha nem használt, meg éves kártyadíjak, amiket soha nem kapott meg. 2007-től 2012-ig, csak gyűlt ez az összeg a banknál, a számlán meg nulla mozgás!Nem szüntették meg, de eladták, amikor már elég volt rajta, hogy megérje........... Zaklatnak telefonon,hétvégén is, sms-ekkel,most feljelentettem őket a PSZÁF-nál, meg várom a PBT válaszát, meg feljelentem őket az ügyészségen is. A fiam több ezer kilométerre, egy olyan szolgáltatásért kéne fizetnie, amit nem használt? Bizonyítani sem tudom, nem volt ilyen számlája, vagy ha volt, azt sem.

Bálint László, 2013. február 10. - vasárnap 10:53

Az EOS!!! + és fél évvel ezelőtt, kértük a T-home kábel tv szolgáltatást, közel 2hónaig használtuk. Aztán elkőltöztünk így kértük az áthelyezést, ami 3 év után sem történt meg, pedig levélben is kértük, tehát kézzel fogható bizonyítékunk van, vagyis ninncs szolgáltatás bekötve. Így a T-home átadta az EOS-nak a behajtást. de nem létező szoklgáltatásért miért is fizessünk? Nem történt áthelyezés! Az EOS csekkeket kűld, egyszer 105.000ezer forintot, máskor meg 77.000et akkor most hogy van ez? Zaklatnak, nem vizsgálják ki az ügyet, este 21kor kűldenek sms-t. Nem hagyják békén az embert a jogtalan követeléseikkel!

1400 EUR NETTO / Honap, 2013. január 30. - szerda 06:48

Melinda! A megoldás Németországban vagy valahol Ausztriában vállal apa munkát mondjuk akár Schweiz , vagy Finnország 3 évet lehúzna akkor abból a nettó :(minimum) 50 400 EUR -ból / Abból csak futja ezekre a Tróger hiénákra.A bírósági ügyek azok csak a kis szegényes pénzekből mennének el, évekig húzódik idegörlő az egész nem ér annyit , mert ráfog menni a család. Míg felnem ébredtek életeket végéig szivatóra vesznek. Az összetört autót amúgy méreg drágán veszitek eleve magyarban a legdrágább, kint pár százalékra ad a bank pénzt de akár 800 EUR / ért is vehető műszakival egy szép kocsi amivel mozogni tud az ember! Ébredjetek már fel. Minél tovább vártok annál magasabb lesz a SZAR ami eléri lassan az ember arcát!

balek, 2013. január 29. - kedd 21:52

Kedves Melinda! Írd meg,hogy melyik cég zaklat,fenyeget,hogy tudjunk segíteni,mert már rengetegen vagyunk.Csak összefogással lehet rájuk nyomást gyakorolni.Másképpen nem megy.A hatóságok csak látszat intézkedést tesznek némelyikük ellen,de az sem bíztos,hogy kifizetik a büntetést.Azért tevékenykednek aktívan,mint ha semmi sem történt volna!

Kertész Melinda, 2013. január 29. - kedd 20:38

Elmondanám az én esetem talán jön egy két jó tanács mit tegyek.Férjem összetörte az autóját amin hitel volt természetesen totál kár lett így a bank követelte egy összegbe a pénzt mi nem tudtuk kifizetni így át került behajtó céghez mikor felvették velünk a kapcsolatot nagyon megalázóak voltak és lenéztek minket és havi 500000 követeltek sok-sok beszélgetés után 80000 betudtunk fizetni és azóta havi 15000 fizetünk de most már nem elég nekik és egy összegbe kérik vagy havi 300000.Amit nem tudunk teljesíteni azt mondták jogi útra viszik így is hogy havonta mindig van befizetés és ,bíróságra,ügyészhez stb.Már teljesen kikészültünk napi 6-szor hívnak minket telefonon .Vajon mit lehet tenni.?

balek, 2013. január 23. - szerda 10:32

Kedves K.L.,Fel kell őket jelenteni! Rengeteg hasonló eset van már ellenük.Talán a hatóságok felfigyelnek rá!A DUNACORP Zrt.bújkál az ügyfelek elől,mikor valaki felkeresi őket.Csak telefnokon mernek zaklatni,fenyegetőzni.Ezek ilyenre szakosodtak!Mi is fel jelentettük őket,csak várni kell,mert itt több ezer panaszt kezdenek kivizsgálni.Legalább is azt ígérték.De mindenképpen jelentsd fel őket,mert addig nem hagyják abba a fenyegetést!

Matus László, 2013. január 23. - szerda 10:09

K.L. Jelentsd fel őket a PSZÁF-nál a fenyegetőzés miatt. Már egy csomó vérszívót megbírságoltak ez miatt. Börtönt biztosan nem osztogatnak ez miatt. Fizetésből letiltás,végrehajtás.Ennyi.Majd a bíróság eldönti,hogy mennyit kell fizetni,vagy ha nem jut el odáig a dolog akkor a végrehajtó letiltja a jövedelmed 33%-át.Ha van vagyonod akkor árverezhetnek.Elméletben ezt is csak akkor,ha nincs olyan jövedelmed amiből ésszerű időn belül beszedhető a tartozás,de mint az nap mint nap látszik a szemét népnyúzó és gerinctelen végrehajtó banda tesz a törvényekre és mivel a jogállam szemet huny ne vegyél mérget rá,hogy nem fognak azonnal végrehajtani. Egyébként a végrehajtónál is lehet részletfizetést kérni,max 12 havit.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Kommentek

Kicsi Ferei, 2015. március 25.

Napok óta zaklat egy köcsög behajtó cég ennek a fos Vaterának a megbízásából, hogy fizesse...

Így húzza le a Vatera a gyanútlan ügyfelet

Mr Dakany, 2015. március 25.

Ön még szüksége sürgős hitelt? Mit kell semmiféle hitelt a vállalkozások létrehozásához?...

Menekülés a UPC-től

419 scam , 2015. március 24.

Marika1955 ! December óta több e-mailt is írtam neked a citromail-re, de nem jelentkezel. ...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés