Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kevesebb gyógyszerspam

HENT, 2011. augusztus 01. - hétfő 15:39
Címkék: spam,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy friss tanulmány szerint a tavalyi év azonos időszakához képest jelentősen csökkent a gyógyszereket hirdető kéretlen üzenetek száma. A szakértők szerint a pozitív irányú változás oka két jelentősebb spamküldő rendszer kiiktatásának köszönhető.


Az M86 biztonságtechnikai cég jelentése szerint az év első hat hónapjában jelentősen csökkent az internetezők postafiókjába érkező spam üzenetek száma. Jelentősen csökkent a receptköteles és más gyógyszereket hirdető e-mailek száma is, ami komoly pozitívum, ezek ugyanis rendre hamisítványokat hirdetnek, illetve hamis és veszélyes készítményeket hirdető weboldalakra mutatnak - írja a SecuringPharma.

A szakértők szerint a változás javarészt annak köszönhető, hogy tavaly a hatóságok két nagyobb spamküldő rendszert iktattak ki, a Spamit és Rusteck rendszerét. Mindkét oldal bizonyítottan illegális online patikákkal állt kapcsolatban.

A jelentés szerint az év elején még a spam üzenetek több mint 80 százaléka gyógyszerekre vonatkozó hirdetéseket tartalmazott, az év első felében ez az arány 39 százalékra csökkent. Ennek ellenére a gyógyszerhirdetések még mindig a legnagyobb arányban szerepelnek a kéretlen levélszemetekben, továbbá nőtt a más típusú kéretlen hirdetések száma. Társkeresők 21, más hamis termékek 18,5, szerencsejátékok 15 százalékos arányban szerepelnek ezekben. Az M86 szerint a 2011. júniusi állapot szerint nyolc spamküldő rendszer felelős a levélszemetek 93 százalékáért.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Marcsi, 2019. november 19.

Anastasia Gregorin • rogintasia055@gmail.com

Nem járt sikerrel nálam. Köszönöm...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Mr. Dékány Endre, 2019. november 18.

Hé, hitelkeresők, szükség van-e sürgősségi hitelre vállalkozás indításához, adóssághit...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés