Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csökkent a casco biztosítások díja

MTI, 2011. július 28. - csütörtök 13:31
Címkék: biztosítás, casco, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tavalyi mintegy kilencvenezer forintról az idei első félévben átlagosan 66.500 forintra csökkent a casco biztosítások díja - közölte a kotelezo.hu internetes szakportál


A díjcsökkenés hatására azonban nem kötöttek jelentősen többen cascót: továbbra is alig minden ötödik autós rendelkezik ilyen biztosítással.

A közlemény idézi Lantos Lórántot, a kotelezo.hu ügyvezetőjét, aki szerint a casco díja évek óta csökken, és a folyamat a kötelező biztosítás múlt év végi kampányában újabb lendületet kapott. Az együttesen megkötött kötelező és casco biztosítás után járó jelentős, több tízezer forintnyi kedvezmény az évközi időszakban is fennmaradt. Jelentős részben ennek köszönhető, hogy egy év alatt közel harminc százalékkal csökkent a casco átlagdíja - véli a szakember.

A casco szegmensre az autósok korlátozott fizetőképessége mellett a nagyfokú tájékozatlanság is jellemző - mutat rá a kotelezo.hu. A szakportál közelmúltbeli felmérése szerint a cascót nem kötő autósok 59 százaléka nem is tud a biztosítás átlagdíjának jelentős csökkenéséről. Pedig egy részük valószínűleg megfontolná, továbbra is vállalja-e azt az anyagi kockázatot, amit a gépkocsi károsodása vagy ellopása jelent.

A másik oldalon ugyanakkor ott vannak azok az autósok, akik tájékozódás nélkül évek óta ugyanazt a casco szerződést hosszabbítják meg, fejenként akár évi 25-30 ezer forintot "ajándékozva" a biztosítónak - jegyzi meg a kotelezo.hu.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza