Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

NFM: nem nőnek a lakossági gázárak

MTI, 2011. július 27. - szerda 15:31
Címkék: gáz, ár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A nemzeti fejlesztési miniszter új rendelete értelmében nem emelkednek a lakossági gázárak, mivel nem változtatnak az egyetemes szolgáltatás árán, s így a Széll Kálmán Tervben megjelölt céloknak megfelelően nem növekednek a lakossági terhek sem - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.


A közlemény szerint bár a miniszter rendeletével módosította a földgáz rendszerhasználati díjakat, ezek jellegüknél fogva nem eredményeznek változást az egyetemes szolgáltatás árában.

A közlemény kitér arra is, hogy a fogyasztók által fizetendő gázdíj a rendszerhasználat, így a földgáz-elosztás mellett a földgáz díját és a szolgáltató árrését is tartalmazza. A lakossági fogyasztóknak ennek a három tételnek az összegét kell megfizetniük gázszámlájukban.

Annak ellenére, hogy a földgázelosztási díjak változtak július 1-jétől, a három tétel összege továbbra is megegyezik a július 1-jét megelőző időszak tételeinek összegével - a lakossági gázár tehát nem emelkedik a módosítás eredményeként -, mivel átstrukturálás történt. Az egyetemes szolgáltatás ára tehát július 1-jétől a kormány Széll Kálmán Tervben foglalt céljaival összhangban nem változott.

A földgázelosztási díj olyan rendszerhasználati díj, amelyet a földgáz belső piacára vonatkozó közös szabályokról szóló európai uniós irányelv értelmében a tagállamok energetikai hatóságai egyedi hatósági határozatban adnak ki 2011. március 3-tól. Az irányelv végrehajtására a földgázellátásról szóló törvény rendelkezései szerint 2012. január 1-jével kerül sor, tekintettel arra, hogy a jelentős számú határozat kiadásának előkészítése a Magyar Energia Hivatal részéről felkészülési időt igényel. Eddig az időpontig a földgázellátásról szóló törvény biztosítja a nemzeti fejlesztési miniszternek a jogot a díjak rendeletben történő megállapítására, ez a jogkör 2012. január 1-jével megszűnik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Beatrix, 2011. július 30. - szombat 17:41

Ez nem igaz. Megkaptuk a gázszámlát, fele annyi fogyasztásnál többet fizetünk, mint az előző számlánál. A számolás módja érthetetlen, gyakorlatilag annyival emelik az árakat, amennyivel akarják, persze csak addig, amíg egyátalán be tudjuk fizetni. Mi lesz télen????

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza