Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mobil fizetés - Összefognak a magyar szolgáltatók

MTI, 2011. július 25. - hétfő 12:21
Címkék: NFC,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Összefogott hat magyarországi szoláltató annak érdekében, hogy a piacon minél gyorsabban elterjedjen a mobil alapú NFC (Near Field Communication) megoldás, ezen belül a mobiltelefonnal történő fizetés és vásárlás.


A szolgáltatók hétfői közös közleménye szerint a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, illetve a MasterCard, az OTP Bank és SuperShop megalakítják a Magyar Mobil Tárca Egyesületet azért, hogy Magyarországon az elsők között indulhassanak el mobil NFC alapú szolgáltatásokat Európában. A hat piaci szereplő 2011-ben kísérleti alkalmazásokkal teszteli a megoldást, majd a tervek szerint 2012-ben elindítja a kereskedelmi szolgáltatásokat.

-

A NFC egy néhány centiméter távolságra tervezett, vezeték nélküli kapcsolódási technológia, amely lehetővé teszi, hogy két vagy akár több eszköz is biztonságos csatornán és érintés nélkül kommunikáljon egymással, s adatokat cseréljen ki.

Az NFC alapú szolgáltatásoknak csak egyik része a mobilfizetés kártya és készpénz nélkül, hiszen alkalmazási területe kiterjedhet a hűségkártyákra, a kuponokra, illetve a közlekedési- és belépőjegyek elektronikus vásárlására is.

A szolgáltatás elterjedése szempontjából kiemelten fontos, hogy minél több helyen lehessen használni, függetlenül attól, hogy melyik operátor előfizetője az ügyfél.

Az egyesület azt is szeretné elérni, hogy minél több partner csatlakozzon az új szolgáltatáshoz.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés