Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szilíciumpor-mentes farmerkoptatás a Versace-nál

MTI, 2011. július 22. - péntek 09:01
Címkék: farmer,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Versace világhírű divatcég vállalta, hogy nem alkalmaz a munkásokra nézve életveszélyes farmerkoptatási technikát, miután a Clean Clothes Campagne (CCC) nevű civil szervezetek szövetsége kampányában felhívta a veszélyre a figyelmet - jelentette be csütörtökön a divatcég és a CCC.


A farmereket nagy nyomás alatt homokkal szórják be, hogy kopottnak látsszanak. Az eljárás során felszabaduló szilíciumpor belélegzése akár halálos kimenetelű tüdőbetegséget is okozhat. A CCC szerint Törökországban és Bangladesben már voltak az eljárásnak halálos áldozatai.

Miután ellenőrizte, hogy tavaly egyetlen beszállító sem alkalmazta a farmerkoptató eljárást, a Versace úgy döntött: csatlakozik az ágazatnak a technika megszüntetését támogató vezetőihez - áll a cég közleményében.

A Versace azután döntött úgy, hogy támogatja a CCC és a jobb munkafeltételekért küzdő textilipari szakszervezetek kampányát, hogy 1200 aktivista petíciót írt alá farmerkoptatás beszüntetését kérve.

"Versace betiltja a "gyilkos farmereket". Az 1200 aktivista nyomására a Versace felülvizsgálta a beszállítóit, és bejelentette, hogy tilos alkalmazni a farmerkoptatást"- kommentálta a döntést a CCC.

Ha a cég be is jelentette, hogy soha nem alkalmazta a farmerkoptatást, a civil szervezetek ebben egyáltalán nem biztosak. A cég 2010-es közleménye ugyanis hangsúlyozza, hogy a koptatást az olasz vállalatoknál a biztonsági normák betartásával végzik, tehát elképezhető, hogy a divatcég mégis alkalmazott ilyen technikát - mondta Deborah Lucchetti, a CCC olaszországi koordinátora, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Olaszországban számos be nem jelentett üzem működik, ahol a koptatás nagy valószínűség szerint nem a biztonsági feltételek betartásával folyik.

Lucchetti örömét fejezte ki, hogy a Versace így döntött, és csatlakozik a Guccihoz, a H&M-hez és a C&A-hoz, míg több világmárka, így a Dolce & Gabbana, Armani és Roberto Cavalli nem hajlandó a CCC-vel kapcsolatba lépni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza