Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kilencmilliárd forintnyi gázt lopnak el évente a Tigáztól

MTI, 2011. július 19. - kedd 12:41
Címkék: gáz, lopás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Évente mintegy kilencmilliárd forint veszteséget szenved el a Tigáz DSO-Kft. a szabálytalan gázvételezések következtében - közölték a cég képviselői kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.


Kállai László, a cég ellenőrzési vezetője szerint 2010-ben több mint négyezer gázlopást derítettek fel, idén az első félévben csaknem ötezerszer találtak szabálytalanságot és év végére mintegy 10 ezer esettel számolnak.

A célzott felderítések mintegy 10-12 százalékában találkoznak szabálytalan vételezéssel. Területi eloszlásban a legtöbb lopás Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Pest megyében történik - tette hozzá. Az egyszerű, házilagos módszerek helyett ma már szervezett keretek között egész vállalkozások foglalkoznak a legkülönfélébb gázlopási technikák beszerelésével - mondta a szakember. Kiemelte, hogy évente mintegy 70 millió köbméter gázt, a cég által forgalmazott mennyiség 1,5 százalékát lopják el az észak-magyarországi és észak-alföldi szolgáltatási területükön. Ez mintegy 50 ezer család éves fogyasztásának felel meg.

mti

Kállai László rámutatott arra is, hogy a lopások döntően a kisfogyasztók körében elterjedtek. Az ellenőrzési vezető a bűncselekmények megelőzéséről és felderítéséről szólva elmondta: évente több tízmillió, de volt olyan év, hogy százmillió forintot költöttek eszközbeszerzésre, amivel a szabálytalanságok száma csökkenthető vagy könnyebben felderíthető. Ezek közt volt mérőkorszerűsítés, ipari endoszkópok, mikroszkópok, mágneses ellenőrző berendezés és hőkamera beszerzése is.

Kállai hozzátette: egy tízmillió forintos endoszkóp beszerzése körülbelül két hónap alatt térül meg. 2010-ben az új eszközöknek köszönhetően a 9 milliárdos veszteségből mintegy 840 millió forintot tudtak "behozni" a korszerű eszközparknak köszönhetően. A veszteséget és a lopást megszüntetni nem lehet, de az ellenőrzésekkel szinten tudják tartani a veszteségeket - mondta a szakember.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Uriah Heep, 2011. július 20. - szerda 17:19

Csapni való szakértői véleményekkel rengeteg ártatlan ember életét is megkeserítik. Rengeteg a visszaélés, ráadásul hiába van lezárt dobozban egy óra a leszerelést követően, egy erős mágnessel rövid idő alatt elő lehet idézni azt a hatást, mely alapján a szakértő már kimutatja a mágneses befolyást. Nem a tolvajokat védem, de tény, hogy a jelenlegi kötbérezési rendszer egyetlen célja a behajtás, és sokszor olyanok is megkapják a csekket, akik soha nem nyúltak az órához. Ezen kellene elgondolkodnia a szolgáltatónak, a tolvajok meg szégyelljék magukat, mert miattuk becsületes embereket is meghurcolnak. Aki nem lopta a gázt, menjen bíróságra, és kérjen jogi segítsége. A gázszolgáltató nem hatóság, álláspontja nem szent!

Matus László, 2011. július 19. - kedd 16:35

Tán megfizethető áron kellene adni a gázt, vagy a nyugati árakhoz nyugati bérek kellenének és akkor nem lopná a nép !!

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés