Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kilencmilliárd forintnyi gázt lopnak el évente a Tigáztól

MTI, 2011. július 19. - kedd 12:41
Címkék: gáz, lopás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Évente mintegy kilencmilliárd forint veszteséget szenved el a Tigáz DSO-Kft. a szabálytalan gázvételezések következtében - közölték a cég képviselői kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.


Kállai László, a cég ellenőrzési vezetője szerint 2010-ben több mint négyezer gázlopást derítettek fel, idén az első félévben csaknem ötezerszer találtak szabálytalanságot és év végére mintegy 10 ezer esettel számolnak.

A célzott felderítések mintegy 10-12 százalékában találkoznak szabálytalan vételezéssel. Területi eloszlásban a legtöbb lopás Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Pest megyében történik - tette hozzá. Az egyszerű, házilagos módszerek helyett ma már szervezett keretek között egész vállalkozások foglalkoznak a legkülönfélébb gázlopási technikák beszerelésével - mondta a szakember. Kiemelte, hogy évente mintegy 70 millió köbméter gázt, a cég által forgalmazott mennyiség 1,5 százalékát lopják el az észak-magyarországi és észak-alföldi szolgáltatási területükön. Ez mintegy 50 ezer család éves fogyasztásának felel meg.

mti

Kállai László rámutatott arra is, hogy a lopások döntően a kisfogyasztók körében elterjedtek. Az ellenőrzési vezető a bűncselekmények megelőzéséről és felderítéséről szólva elmondta: évente több tízmillió, de volt olyan év, hogy százmillió forintot költöttek eszközbeszerzésre, amivel a szabálytalanságok száma csökkenthető vagy könnyebben felderíthető. Ezek közt volt mérőkorszerűsítés, ipari endoszkópok, mikroszkópok, mágneses ellenőrző berendezés és hőkamera beszerzése is.

Kállai hozzátette: egy tízmillió forintos endoszkóp beszerzése körülbelül két hónap alatt térül meg. 2010-ben az új eszközöknek köszönhetően a 9 milliárdos veszteségből mintegy 840 millió forintot tudtak "behozni" a korszerű eszközparknak köszönhetően. A veszteséget és a lopást megszüntetni nem lehet, de az ellenőrzésekkel szinten tudják tartani a veszteségeket - mondta a szakember.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Uriah Heep, 2011. július 20. - szerda 17:19

Csapni való szakértői véleményekkel rengeteg ártatlan ember életét is megkeserítik. Rengeteg a visszaélés, ráadásul hiába van lezárt dobozban egy óra a leszerelést követően, egy erős mágnessel rövid idő alatt elő lehet idézni azt a hatást, mely alapján a szakértő már kimutatja a mágneses befolyást. Nem a tolvajokat védem, de tény, hogy a jelenlegi kötbérezési rendszer egyetlen célja a behajtás, és sokszor olyanok is megkapják a csekket, akik soha nem nyúltak az órához. Ezen kellene elgondolkodnia a szolgáltatónak, a tolvajok meg szégyelljék magukat, mert miattuk becsületes embereket is meghurcolnak. Aki nem lopta a gázt, menjen bíróságra, és kérjen jogi segítsége. A gázszolgáltató nem hatóság, álláspontja nem szent!

Matus László, 2011. július 19. - kedd 16:35

Tán megfizethető áron kellene adni a gázt, vagy a nyugati árakhoz nyugati bérek kellenének és akkor nem lopná a nép !!

Kommentek

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza