Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Adatvédelmi problémák a Tescónál

MTI, 2011. július 19. - kedd 10:01
Címkék: Tesco, adatvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Információs önrendelkezési jogot sért a Tesco azzal, hogy három helyett harminc napig tárolja az áruházaiban készített kép- és hangfelvételeket - közölte a vállalatnál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) a Magyar Nemzettel.


A napilap ismerteti, hogy a vagyonvédelmi és magánnyomozói törvény ugyan lehetővé teszi, hogy a vagyonvédelem, élet és testi épség, vagy üzleti titok védelme érdekében kép- és hangfelvételt rögzítsenek, szigorú korlát ugyanakkor, hogy azokat három munkanapon belül meg kell semmisíteni. A Tescónál viszont előírás, hogy a biztonsági szolgálat által készített felvételeket harminc napig őrzik meg, ami egyértelműen sérti a törvényt - közölte a szakszervezet.

Szintén sérti az információs önrendelkezési jogot, ha a felvételeket azért készítik, hogy a cég a dolgozója munkavégzését ellenőrizze, esetleg éppen azért, hogy a munkaviszony megszüntetéséhez okot keressen. A szakszervezeti tájékoztatás szerint a Tescónál már erre is volt példa. A Tesco a Magyar Nemzet lapzártájáig nem reagált a szakszervezet állításaira.

Magántitok megsértése és személyes adattal való visszaélés miatt jelenleg is nyomoz a budapesti Nyomozó Főügyészség, a gyanú szerint ugyanis megfigyeltették és környezettanulmányt készíttettek a Tescónál működő KDFSZ vezetőiről és tagságáról. A Hír TV-nek a cég egyik volt biztonsági igazgatója beismerte, hogy az adatgyűjtést a felső vezetés rendelte meg, amit egy CD-re másolva juttattak el az illetékes személyzeti igazgatónak - olvasható a napilapban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza