Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fémtolvaj-vadászat levegőből

2011. július 15. - péntek 13:41
Címkék: fémtolvaj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sárkányrepülővel kergette a rendőrök karjaiba a tolvajokat Kiskőrösön Szabó József. A sportrepülő egyfajta égi önkéntes rendőrként segített három bűnöző elfogásában a magasból, és a társaság negyedik, autóval közlekedő tagját is a sárkányból történt megfigyelése alapján sikerült azonosítani.


A nem mindennapi tolvajfogás előzménye, hogy szerda hajnalban, 4 óra körül, Kiskőrös határában áramszünetet észleltek a sportrepülőtér melletti juhászatban. Mivel az áramszünet miatt az állatokat sem lehetett itatni, ezért elindultak megkeresni a hiba okát. Kimentek a főút melletti transzformátorhoz, ahol azt tapasztalták, hogy három idegen férfi dolgozik nagy lendülettel azon, hogy az általuk szétvert transzformátorból kiszedjenek és ellopjanak három darab, egyenként legalább 20-30 kilogrammos réztekercset.

"A juhászok láttán azután elszaladtak a kukoricás felé a fiatal tolvajok" - mondta el az izgalmas légihajsza előzményeit Szabó József. "A juhászok meg a nyomukban. Futás közben az egyik juhász tárcsázta a telefonszámomat, és lihegve kért meg arra, hogy riasszam a rendőröket. Valamint én is siessek oda."

Két ok miatt hívta éppen Szabó Józsefet a juhász telefonon. Egyrészt azért, mert ő a juhászat melletti repülőtér egyik tulajdonosa és vezetője, a telefonáló pedig azt feltételezte, hogy a repülőtéren sincs most áram. Ami viszont ennél lényegesebb: Szabó József 16 éve dolgozik autószállító műszaki mentőként a rendőröknek. Így azonnal tudta, hogy mit kell tennie, kit - illetve milyen számot - kell tárcsáznia, hogy a villámgyors rendőri intézkedés miatt semmi esélyük se legyen a menekülésre a tolvajoknak.

Közben a juhászat vezetője, Opauszki János az egyik közelben lakó gazdát, Szmutka Istvánt is riasztotta telefonon. Szmutka kukoricájába menekültek be ugyanis a tolvajok.

" Lóra huszár, rohantam kifelé a tanyáról, hogy segítsek körbekapni a kukoricást!" - idézte vissza, tegnap már kissé megnyugodva, a szerda hajnali hajszát Szmutka István. "De elég reménytelennek tűnt a keresgélés a földön, hiszen ez elég nagy terület, bárhol lehettek benne a csavargók."

Néhány perc múlva már négy rendőrautó fékezett a Kiskőrös és Akasztó között lévő repülőtér előtt, a főúton. Ekkor már Szabó József is a helyszínen volt és neki jutott eszébe, hogy a magasból könnyebb lenne megtalálni a kukoricásba bújt tolvajokat. Pillanatok alatt észrevehetné a bujkálókat.

" Elővettem a sárkányt, felkészítettem, és felszálltam vele" - folytatja az önkéntes "légirendőr". - "Felszállást követően észrevettem egy fehér Ford Transitot, ami Akasztó felé elindult. "Rárepültem", hogy megnézzem, hányan ülnek benne. De csak egy férfi volt. Gondoltam, hogy ő lehet a másik három társa, de úgy döntöttem, hogy inkább a "gyalogosokat" keresem meg a kukoricásban."

A földön lévő rendőrökkel nem tudott ugyan a sárkányrepülős kommunikálni, ők azonban lentről figyelték a repülési útvonalat, és azt, hogy milyen jelzésekkel próbálja majd elvezetni Szabó József a kutatókat a rejtekhelyekhez. A pilóta néhány percen belül sikert ért el. Két férfit fedezett fel az út szélén a magas fűben. Alig 100 méternyire az egyik rendőrcsapattól, akik persze nem láthatták a szorosan a földhöz lapuló tolvajokat.

" Egészen alacsonyan, 10-12 méternyire elszálltam a két tolvaj felett - folytatta a pilóta. - Majd megfordultam és még egyszer "rájuk repültem". Rájöttek, hogy kiszúrtam őket, ezért felálltak, és feltartották a kezüket a magasba. Jelezve ezzel, hogy "Oké, te győztél, megadjuk magunkat!" És elindultak békésen az úton várakozó rendőrök felé."

Rövid időn belül a pilóta a harmadik tolvajt is észrevette. Ő ott lapult a kukoricásban. Ez a férfi is észlelte, hogy meglátta a pilóta, ezért követte a másik két társa példáját: felállt, feltartotta a kezét és kiballagott az úton álló rendőrautóhoz, hogy megadja magát.

"A három férfi elfogása után a gépkocsival menekülő negyedik bandatagot is megtaláltuk, Dunaegyházán, a lakásán" - mondta Nyíkos Tamás a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az elfogott négy fiatal férfit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett miatt vonták eljárás alá. Őrizetbe kerültek, és még aznap megtörtént a kihallgatásuk. Az általuk okozott rongálási kár eléri a 2 millió forintot. A károsult a DÉMÁSZ Zrt: a cég már kicserélte a szétvert berendezést, és az áramszolgáltatás is zavartalanná vált.

Forrás: baon.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza