Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Százmillió hamis terméket foglaltak le tavaly is az EU-ban

MTI, 2011. július 14. - csütörtök 15:41
Címkék: hamis, unió
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az európai uniós tagországok vámszervei az EU külső határain több mint 103 millió olyan árucikket foglaltak le tavaly, amelyek előállításával vagy kereskedelmével feltehetően szellemi tulajdont sértettek. Összértékük meghaladja az egymilliárd eurót.


Ezt az Európai Bizottság jelentette be csütörtökön Brüsszelben, megállapítva egyúttal, hogy "a vámszervek fokozott fellépése javítja a szellemi tulajdonjogok védelmét".

A lefoglalt áruk között első helyen szerepelnek a cigaretták (34 százalék), az irodai eszközök (16 százalék), az egyéb dohányipari termékek (8), a címkék, jelzők és emblémák (8), a ruházati cikkek (7) és a játékok (7).

Az összes lefoglalt áru 14,5 százaléka olyan háztartási cikk (samponok, szappanok, gyógyszerek, hajszárítók, borotvák, számítógép-alkatrészek), amelyek egészségi és biztonsági kockázatokat is jelenthetnek a fogyasztók számára.

Az egyik meghatározó tendencia a lefoglalt postai küldemények növekvő száma volt tavaly - emelte ki a termékhamisításról szóló éves jelentést bemutatva Algirdas Semeta, az adóügyért és a vámunióért, valamint a csalás elleni küzdelemért felelős biztos. Mint mondta, az ilyen esetek száma az előző évről tavaly háromszorosára, 15 ezerről 48 ezer fölé emelkedett. A növekvő tendencia az online vásárlások emelkedő számát tükrözi - tette hozzá.

A jelentés szerint a származási országokat tekintve továbbra is Kína az elsődleges forrása a szellemi tulajdonjogot sértő áruknak, az összes ilyen árucikk 85 százaléka származik onnan. Az élelmiszerek tekintetében Törökország, a nem alkoholos italok esetében Thaiföld, a számítógépes memóriakártyák körében Hongkong, a gyógyszereknél India számított elsődleges forrásnak.

A határokon feltartóztatott áruk 90 százalékát megsemmisítették, vagy a jogsértés megállapítása érdekében bírósági eljárást kezdeményeztek ezekkel kapcsolatban - jelezte még meg Semeta.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza