Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kerékpársáv és sebességkorlátozás a Margit hídon

MTI, 2011. július 14. - csütörtök 11:11
Címkék: Budapest, közlekedés, Margit híd
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Margit híd északi és déli útpályájának szélső sávjaiba csütörtök éjszaka festik fel a kerékpársávokat, amelyeket péntektől már használhatnak is a kerekezők; ezzel egyidejűleg a hídon 40 kilométeres sebességkorlátozást vezetnek be.


A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai,az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, "a felfestendő sárga színű piktogramok a kerékpárosok részére a haladás nyomvonalát és irányát jelzik, valamint megkönnyítik a hídra történő szabályos felhajtást". A forgalmi sáv jobb szélén szabályosan lehet kerékpározni, a járdán azonban a felújítás befejezéséig, illetve a járdán vezetett kerékpárutak átadásáig csak tolni szabad a biciklit. "A piktogramok a hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint jelentősen javítják a forgalombiztonságot és csökkentik a balesetveszélyt" - közölte a BKK.

Hozzátették, a projekt felülvizsgálata során derült ki, hogy a "korábban kialakított műszaki tartalom" a kerékpározás szempontjából elfogadhatatlan.

A Fővárosi Közgyűlés ennek nyomán döntött arról, hogy a szélső sávokra felfestik a kerékpársávot, illetve a déli járdán közös gyalog- és kerékpárút létesül, az északi oldalon pedig a BKK elrendelte a rámpák szélesítését és átépítését a "kerékpározhatóság biztosítása érdekében".

Ehhez a cikkhez nem lehet hozzászólni.

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés