Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ár-érték alapján vásárolunk élelmiszert

MTI, 2011. július 14. - csütörtök 16:41
Címkék: vásárlás, élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Élelmiszer vásárlásnál a magyar fogyasztók számára a legfontosabb szempont az ár és az érték kedvező aránya - ez derül ki Nielsen piackutató vállalat felméréséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.


Az ár-érték arányt a válaszadók majdnem fele, 47 százalék említette. A második szempont maga a fogyasztói ár, ezt a tényezőt a fogyasztók 43 százaléka tartja fontosnak. A döntést befolyásoló harmadik legfontosabb elem, hogy a vásárló ismeri vagy már használta a terméket, ezt a válaszadók 28 százaléka említette.

Fontos még a márkába vetett bizalom, az árengedmény és az ismerősök ajánlása is. Az eredmények a Nielsen globális, 55 országban végzett online felméréséből származnak, amelynek során több mint 28 ezer internethasználót kérdeztek meg 2011 első félévére vonatkozóan. (Egy válaszadó több tényezőt is megnevezhetett.)

Európa többi országában legtöbben a fogyasztói árat említették a befolyásoló tényezők között, az ár/érték arány csak a második legfontosabb szempont. Harmadik leggyakrabban említett szempont az, hogy egy árucikk kapható az üzletben, ahol a válaszadó rendszeresen vásárol.

Nemzetközi összehasonlításban elmondható még, hogy Európában átlagosan jóval fontosabb a termék kényelmes felhasználása, mint nálunk, továbbá az, hogy az adott árunak szezonja van-e, illetve a termékhez kapcsolódó szolgáltatás is - olvasható a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza