Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kétséges az amerikai repterek biztonsága

MTI, 2011. július 13. - szerda 16:31
Címkék: USA, repülőtér, biztonság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elmúlt évek sok milliárd dolláros biztonsági fejlesztései ellenére az Egyesült Államok repülőterein továbbra is el lehet követni terrorcselekményeket - állította Jason Chaffetz republikánus párti amerikai törvényhozó, aki a biztonsági hiányosságok ügyében vizsgálódik.


Chaffetz, akinek vezetésével szerdán meghallgatást tartanak az ügyben a kongresszusban, elmondta: 2011 novembere óta több mint 25 ezer esetben jelentették a biztonsági rendszabályok megsértését az amerikai légikikötőkben - a 457 kereskedelmi repülőtér esetében évente átlagosan több mint ötezer esetben -, ami csupán az ismertté vált szabálysértéseket jelenti. A képviselő ezt elképesztően magas számnak nevezte.

Chaffetz hivatalos statisztikákat idézve hozzátette: több mint 14 ezer ember bejutott a repülőterek tiltott övezeteibe, s közel hatezer utast nem a megfelelő tüzetességgel vizsgáltak meg a biztonsági kapuknál.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) szerint az említett számok azonban még az "egy százaléknál is jóval kisebb részét" teszik ki annak a több mint 5,5 milliárd utasnak, aki az eltérített utasszállító repülőgépekkel végrehajtott 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrorcselekmények óta megfordult az amerikai repülőtereken.

Greg Soule TSA-szóvivő szerint ráadásul a 25 ezres szám megtévesztő, mert a biztonsági rendszabályok tág értelemben vett megsértésébe az is beletartozik, ha egy ellenőrzött csomagot rossz helyre tesznek, de az is, ha egy utast a szabályok megsértésén kapnak és azonnal őrizetbe vesznek.

A 2001-es terrortámadások óta teljesen átalakították az amerikai repülőterek biztonsági átvilágító személyzetét, s országszerte dollármilliárdokat költöttek biztonsági eszközökre.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza